• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter European Growth: +3,1% 3kv, deltatt i THG holdings-notering

(Fonder Direkt): Jupiter European Growth Equity Fund steg med 3,1 prosent i tredje kvartal, mens referanseindeksen (FTSE World Europe) steg 0,4 prosent. I september var fondet uendret samtidig som referanseindeksen falt 1,4 prosent. Så langt i år noteres det en nedgang på 0,7 prosent for fondet, mot en nedgang på 12,1 prosent for referanseindeksen. Tallene gjelder i basisvalutaen euro.

Dette fremgår av en kvartalsvis kommentar fra Jupiter European Growths fondsforvaltere Mark Nichols og Mark Heslop.

european

Utvikling for fondet og referanseindeks de siste fem årene. (Kilde: Jupiter AM)

__

“De europeiske aksjemarkedene var stort sett uendret i tredje kvartal. September markerte slutten på oppgangen i finansmarkedene etter korona, ettersom aksjemarkedene opprettholdt sitt kortsiktige fokus på nyheter om effekten av koronavirusrestriksjoner på realøkonomien, sammen med usikkerhet om det amerikanske presidentvalget, spesielt da presidenten og mange i hans indre krets ble smittet”, skriver Mark Nichols og Mark Heslop.

IMCD klatret etter oppkjøpet i India

Fondets positive bidragsytere i løpet av kvartalet inkluderte aksjer som Adidas, Davide Campari, Kingspan og IMCD. I tilfellet Adidas sier forvalterne at aksjen steg på bakgrunn av konkurrenten Nikes gode resultater, og det tyske sportsmerket er ifølge forvalterne godt posisjonert i den strukturelt voksende sportsvarebransjen.

Spesialkjemikalselskapet IMCD økte betydelig etter oppkjøpet av den indiske distributøren Signet Excipients, som ifølge forvalterne er et raskt voksende selskap med høye marginer.

Davide Campari-aksjen hadde sterk organisk vekst, forbedret margin og langsiktige gode utsikter for strategiske oppkjøp, ifølge forvalterne.

Kingspan-byggevarekonsernet steg etter omsetningen og marginene i første halvår var bedre enn fryktet. Selskapet skal ha kommunisert at ordreboken holdt seg stabil til tross for begrenset synlighet før fjerde kvartal, og at EUs politiske beslutning om å fremme renovering skulle være støttende på lengre sikt.

Grenke og RELX tynget utviklingen

De mest negative bidragsyterne i løpet av kvartalet var det tyske leasingselskapet Grenke og RELX. Aksjene falt som et resultat av kanselleringer innenfor utstillingsdivisjonen, ifølge kommentaren.

Når det gjelder sektorer, kom de største positive bidragene fra industri og forbruksvarer, mens forbrukertjenester og finans var de svakeste sektorene for fondet. Det faktum at fondet ikke har eierandeler i olje, gass og telekom var positivt for den relative avkastningen.


Deltok i børsnotering og ny emisjon

Mark Nichols og Mark Heslop skriver at fondet gjør få endringer i eksisterende beholdninger, men deltok i det britiske internetthandelsselskapet THG Holdings børsnotering og tegnet seg i IMCDs nye emisjon rettet mot å anskaffe Signet Excipients.


Pandemien akselererer digitale trender

Forvalterne anslår at koronapandemien vil akselerere visse langsiktige veksttrender. For eksempel skal veksten i nettbanker ha fått et reelt løft fra økt arbeid hjemmefra. En annen undersøkelse som gjøres er at regjeringer nå øker sine investeringer i den grønne økonomien, som en måte å stimulere økonomisk aktivitet på.

Videre mener Mark Nichols og Mark Heslop at ledende selskaper sannsynligvis vil akselerere planene sine om å digitalisere og automatisere forretningsprosessene. Som et eksempel på sistnevnte blir Adidas nevnt, som gjennom digitalisering forbedrer driften og salget. Dette gjøres ved å gå fra fysiske detaljhandelspartnere til å investere i deres egen nettside og apper for å bygge en større vollgrav mellom seg selv og sine konkurrenter, ifølge forvalterne.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER