Fond: Nordiske hedgefond i pluss for femte måned på rad

(Fonder Direkt) Nordiske hedgefond økte i gjennomsnitt 1,6 prosent i løpet av august, som var den femte måneden på rad med positiv utvikling. Fondene noteres nå 2,5 prosent høyere siden årsskiftet. Det skriver Hedge Nordic.

Fire av fem kategorier i den nordiske hedgefondindeksen steg i løpet av måneden. Aksjehedgefond tok ledelsen i august, etter å ha notert sin beste sommer noensinne, og endte måneden opp med 2,5 prosent. CTA-fondene i indeksen, som klatret hele 3,0 prosent i juli, gikk ned 0,2 prosent i løpet av måneden. Rentefond og multistrategifond steg 1,5 prosent.

Når det kommer til land ligger danske hedgefond på toppen etter en økning på 2,0 prosent (hele 38 av de 41 danske hedgefondene var på plussiden), etterfulgt av Sverige (+1,6 prosent), Danmark (+1,5 prosent) og deretter Finland (+0,8 prosent).

589194401

Avkastning pr land (kilde: Hedge Nordic)

Hedgefondene som gjorde det best i august var Accendo, Symmetry Invest, Alcur Select, St. Petri L / S, Visio Allocator, Othania Invest og Norron Select. Utviklingen for de nevnte fondene varierte fra over 12 prosent til litt over 5 prosent.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER