• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter Global Absolute Return: Sett tegn på slutten for tech-boblen

(Fonder Direkt) Hedgefondet Jupiter Global Absolute Return falt 2,2 prosent i august, en måned da globale aksjemarkeder samtidig fortsatte å stige med bakgrunn i en positiv utvikling på vaksinefronten for covid-19 og en fortsatt gjenåpning av økonomiene. Så langt i år har fondet dermed falt med 19,6 prosent. Referanseindeksen (Libor 3 Måned EUR) var uendret i august og noterer -0,3 prosent hittil i år.

Det fremgår av en månedlig kommentar fra fondets strategileder og forvalter James Clunie.

“Samlet sett bidro fondets langsiktige investeringer positivt til månedens avkastning, men dette ble overskygget av de negative bidragsyterne på shortsiden, hovedsakelig på grunn av den langvarige boblen fra noen glamorøse amerikanske vekstaksjer,” skriver James Clunie.


Kjøpsopsjoner minimerte tapet i shortboken

Fondets shortposisjon i Tesla, Wayfair og Salesforce fremheves som månedens største negative bidragsytere. James Clunie kunngjør imidlertid at fondets kortsiktige kjøpsopsjoner bidro til å minimere tap på shortposisjoner. I den lange boka leverte GoCo, som står bak sammenligningsnettstedet GoCompare.com, et stabilt resultat for andre kvartal, som ble reflektert i aksjekursen. GVC og IG ble også blant månedens vinnere.

Aktiviteten i porteføljen sies å ha vært lav i løpet av august. En liten longposisjon ble åpnet i det britiske byggeselskapet Barrat Development, hvor aksjekursen steg fra lave nivåer på bakgrunn av positive fremtidsutsikter i kombinasjon med en stabil balanse. I tillegg til dette ble det åpnet en shortposisjon i Ambu, Danmark, en posisjon som også ble lukket igjen i løpet av måneden etter at aksjekursen falt.

Porteføljen er godt posisjonert dersom boblen sprekker

Å implementere en verdidrevet prosess som ligner på fondet, mener forvaltere er ekstremt utfordrende i markedsklimaet vi befinner oss i, når gapet mellom verdi og vekst har nådd rekordnivå. Strategisjefen legger til at mange aksjemarkeder har blitt koblet fra det fundamentale i flere år, noe som har ført til strategien om å kjøpe billige aksjer og selge svake, men dyre, aksjer ikke har gitt de resultatene som kunne vært forventet.

“Vi har snakket om teknologiboblen en stund nå, og for å håndtere denne boblen har vi delvis “sikret” flere av våre shortposisjoner i disse gale aksjene for å redusere tap. Nå har vi de siste ukene sett tegn på noe som virkelig ligner. en ‘blow-off top’, med ekstraordinære aksjekurser i samspill med høy interesse fra mindre investorer, emisjoner og høytstående personer i selskapene som solgte aksjer”, skriver forvalteren og bemerker at selv om det ikke er mulig å forutsi når boblen vil sprekke så er porteføljen godt rustet for en slik anledning.

Mens vi venter på en katalysator som vil endre dagens markedsklima, har fondet longposisjoner i rundt 80 kvalitetsselskaper med rimelige balanser. Samtidig har fondet omtrent samme antall shortposisjoner der aksjen ser dyr ut i forhold til forventet kontantstrøm, fremgår det.

“Fra der vi står i dag har den forventede avkastningen for en strategi som vår aldri vært høyere”, skriver James Clunie.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER