• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter Global Ecology Growth: +3,2% i mai, tatt inn Linde

(Fonder Direkt): Jupiter Global Ecology Growth Equity Fund steg 3,2 prosent i mai. Siden årsskiftet har fondet steget 8,8 prosent, sett i euro som basisvaluta. Samtidig steg fondets referanseindeks (FTSE ET100) 7,7 prosent og er opp 4,9 prosent for året.

Dette fremgår av en månedlig kommentar fra fondsforvalteren Charlie Thomas.

jupp

Utvikling for Jupiter Global Ecology Growth, så vel som FTSE ET100-sammenligningsindeksen de siste ti årene. (Kilde: Jupiter AM)

At fondet underpresterte sin referanseindeks, har ifølge Charlie Thomas fortsatt å gjøre med at fondet ikke eier elbilprodusenten Tesla, som står for den største vekten i referanseindeksen, og hvis andel har fortsatt å gå sterk.

“Den fortsatte styrken i aksjemarkedet i forbindelse med EUs fokus på bærekraft i utvinningsplanene ga støtte til sektoren, spesielt for fondets eierandel innen ren energi, energieffektivitet og mobilitetsspørsmål”, skriver forvalteren.

De beste bidragsyterne i mai var Vestas, Orsted, Ormat, Regal-Beloit, Schneider Electric, Owens Corning, Shimano, Borg Warner og Eurofin. Blant porteføljens vask er National Express, Xylem og Itron. For de to sistnevnte selskapene straffet svake kvartalsrapporter som følge av koronaviruset aksjekursene.

“Aksjer med eksponering mot Kina som China Everbright og Beijin Enterprises falt i kjølvannet av fornyet handelsuro mellom USA og Kina”, forklarer Charlie Thomas.

Forvalteren kunngjør også at Linde, et ledende industrigasselskap med forskjellige sluttmarkeder inkludert en betydelig eksponering mot helsevesenet, fikk lov til å ta opp porteføljen i løpet av måneden. Charlie Thomas mener at selskapet, som er en sterk aktør innen hydrogen, kan dra nytte av EUs plan om å starte “hydrogenøkonomien”.

Som langsiktige investorer forklarer manageren at de ikke har noen mening om hvordan utvinningen vil se ut, men er ganske optimistisk for at utvinningen vil fremskynde overgangen til mer bærekraftige temaer.

“EUs plan for å integrere Green Deal-rammene i sin gjeninnhentingsplan etter covid-19 er det klareste eksemplet på dette. Det gir oss ytterligere overbevisning om at selskaper med løsninger på miljø- og bærekraftspørsmål også vil dra nytte av en utfordrende makroøkonomisk miljø”, skriver Charlie Thomas.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER