• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Global: +1,1% i mai, solgt Equinor, Hiscox, Medtronic og Schindler

(Fonder Direkt): Skagen Global aksjefond presterte bedre enn sin referanseindeks i mai da fondet steg 1,1 prosent, mens referanseindeksen (MSCI ACWI NR) var ned 0,1 prosent (begge i svenske kroner). Hittil i år har fondet falt 5,0 prosent, mot -8,7 prosent i indeksen.

Dette viser seg i en månedlig kommentar fra forvalterne Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen, som fremhever hvordan WTI-oljen steg over 80 prosent etter hvert som forventningene til etterspørselen og tilbudet ble bedre.

global1

Skagen Globals beste og verste avkastningsbidrag i mai. (Kilde: Skagen Fonder)

Fondets absolutte beste avkastningsbidrag kom fra det amerikanske frakt- og logistikkselskapet Old Dominion Freight Line, et selskap som forvalternte mener er kjent for sin operasjonelle overlegenhet.

På den annen side var det spesialforsikringsselskapet Beazley i negativ balanse.

“Investorene var bekymret for store tap i kjølvannet av den globale nedstengingen som et resultat av pandemien. Forsikringsbransjen har imidlertid stått over flere år med store tap, og prisene begynner nå å øke betydelig. Beazley skaffet kapital for å dra nytte av det attraktive prismiljøet og Skagen Global deltok i kapitalinnhenting”, kunngjør trustee-paret.

Fondet la også til to nye beholdninger i porteføljen i løpet av måneden, noe de vil avsløre med tiden. Medtronic, Schindler og Hiscox ble avhendet for å finansiere andre beholdninger med et mer attraktivt langsiktig prospekt, fremgår det.

Equinor hadde også en kald hånd, og forvalterne solgte hele beholdningen etter at aksjen kom seg fra de lave nivåene den var på da de kjøpte i mars. Ifølge duoen er aksjen ikke lenger betydelig undervurdert.

I slutten av mars hadde Skagen Global 36 aksjer, hvorav de ti største utgjorde 42,8 prosent av porteføljeverdien. Når det gjelder geografi, dominerer USA-porteføljen med en vekt på 77,2 prosent. Dette blir fulgt av Storbritannia (6,5), Frankrike (3,7), Danmark (3,0) og Tyskland (2,5). Følgende er Skagen Globals ti største eierandeler:

global2


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER