• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Focus: +1,7% når rotasjonen mot verdiaksjer økte

STOCKHOLM (Fonder Direkt): Det globale aksjefondet Skagen Focus steg 1,7 prosent i mai. Referanseindeksen (MSCI ACWI NR USD) sto samtidig relativt stille på -0,1 prosent, begge i basisvalutaen SEK. Siden årsskiftet er fondet ned 20,7 prosent og referanseindeksen ned 8,7 prosent.

Det fremgår av en månedsrapport fra fondsforvalterne Jonas Edholm og David Harris.

focus

Fondets henholdsvis beste og verste avkastningsbidrag i løpet av mai. (Kilde: Skagen Fonder)

“Fondet leverte en stabil absolutt avkastning i løpet av mai når rotasjonen til verdiaksjer økte”, kommenterer forvalterne.

Av fondets 35 eiendeler kom flere med stabile kvartalsrapporter, rapporterer Jonas Edholm og David Harris, inkludert drikkeprodusenten Stock Spirits og kommunikasjonsselskapet Avaya, der sistnevnte har dratt fordel av det økte behovet for fjernarbeid. Fortuna Silvers Mines ble fondets største positive bidragsyter i løpet av måneden, i kjølvannet av høyere sølvpriser, skriver fondsforvalterne.

Fondsforvalterne har solgt beholdningen i Disney, og redusert beholdningen i Telecom Italia og China Unicom. Fondet har isteden investert i det amerikanske sement- og gipsplateprodusenten Eagle Materials.

“Vi tror at Eagle Materials har en unik konkurransefordel gitt sin posisjon i det sentrale USA, og at selskapet kan tåle konkurranse fra importerte varer, samtidig som at investeringene i USAs infrastruktur kommer industrien generelt til gode”, kommenterer forvalterne.

Fondet har økt beholdningen i finans gjennom amerikanske Citizens Financial og sørkoreanske KB Financial. Fondets største eierandel ved utgangen av mai var Roxgold, Hitachi og Ivanhoe mines. Den største geografiske eksponeringen var mot Japan, Canada og USA, og eksponeringen hva gjelder sektorer var råvarer, industri og finans, fremgår det av rapporten.

Les mer hos Skagen Fonder.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER