• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter Global Absolute Return: +1,65% i april, Tesla-short fortsetter å tynge

(Fonder Direkt): Dyre vekstaksjer overpresterte mot billige verdiaksjer i april, og det var bemerkelsesverdig at gullprisen gikk i samme retning.

Dette skriver fondsforvalter James Clunie i en månedlig kommentar for Jupiter Global Absolute Return Equity Hedge Fund i april. Fondet falt 0,6 prosent i løpet av måneden, mens referanseindeksen (LIBOR 3 måned EUR) sto på 0,0 prosent.

gl abs

Fondets resultat i euro sammenlignet med LIBOR 3 måneders euro (Kilde: Jupiter AM)

Fondets longposisjoner bidro samlet positivt til avkastningen i løpet av måneden, men ble overskygget av den negative utviklingen blant shortposisjonene. Fondets gullhedge, via fysisk gull-ETC og en rekke gullgruveselskaper som Newcrest Mining og Barrick Gold, bidro imidlertid positivt til utviklingen, fremkommer det.

“Gulleksponeringen vår gjennom disse posisjonene har en samlet vekt på drøyt 15 prosent, som er vår høyeste eksponering for denne sektoren noensinne. Siden årsskiftet har disse “trygg havn”-eiendelene hatt gode resultater, og eksponeringen vår har fortsatt å bidra til stabilitet i porteføljen”, skriver James Clunie.

Forvalteren planlegger å opprettholde den relativt store eksponeringen mot gull da han ser dagens klima med lave renter, ubegrenset sentralbankstimulering og fallende valutakurser globalt som en perfekt kombinasjon for gullprisen.

Investorenes fortsatte tro på Tesla tynget

Tesla, som er fondets største shortposisjon, fortsatte å tynge avkastningen og er nevnt som hovedårsaken til fondets underprestasjon i april.

“I april reagerte markedet positivt på en veldig kort melding fra selskapet om leveranser i løpet av første kvartal. Vi var imidlertid ikke imponert over disse tallene, og kunngjøringen om rekordproduksjon i Shanghai-anlegget var også forventet, siden det var fabrikkens første kvartal med produksjon”, forklarer forvalteren.

Blant andre shortposisjoner er Wayfair og Shake Shack nevnt. Når det gjelder Wayfair, sier James Clunie at fondet dekket inn noe av shortposisjonen mens det ble økt i Shake Shack.

Longposisjonene presterte derimot bedre i løpet av måneden og uran-gruveselskapet Cameco trekkes frem som en sterk bidragsyter, sammen med gruveselskapene BHP og Rio Tinto og samfunnsserviceselskapet Serco.

Rotasjon mot verdiaksjer kan skje når som helst

På så ekstreme nivåer vi er for øyeblikket er på, tror James Clunie at en rotasjon inn i verdiaksjer kan skje når som helst.

“I normale tilfeller kan man forvente en klar katalysator, for eksempel en bedring i økonomisk vekst, eller en reflasjonsimpuls - kanskje disse av en innhenting fra restriksjonene, eller fra økte finanspolitiske tiltak. Men det kan også skje uten noen åpenbar grunn da investorer endrer sine preferanser hvis det oppstår et likviditetsbehov”, skriver James Clunie.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER