• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Global: +6,4% i april, Microsoft beste bidragsyter

(Fonder Direkt): Aksjefondet Skagen Global steg 6,4 prosent i april, mens referanseindeksen (MSCI ACWI NR USD) steg med 8,3 prosent. Dermed har fondet falt 6,0 prosent siden årsskiftet, noe som er litt bedre enn referanseindeksen, som har falt 8,6 prosent.

Dette fremgår av en månedlig rapport og er tall i svenske kroner.

Fondsforvalterne Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen bemerker i rapporten at de globale børsene hadde en kraftig rekyl i april da investorer diskonterte en gradvis bedring av verdensøkonomien mens landene begynte å lette virusrestriksjonene.

global

Skagen Globals beste og verste avkastningsbidrag i april. (Kilde: Skagen Fondene)

Fondets beste bidragsyter i løpet av måneden var teknologigiganten Microsoft, mens spesialforsikringsselskapet Hiscox tynget.

“Microsofts produkter har vist sin nytte under koronakrisen, og vi tror at den økende bruken kan se ytterligere akselerasjon i løpet av de kommende månedene og årene da den sekulære digitaliseringstrenden fortsetter å forme verden”, sier forvalterne.

Hiscox har slitt etter flere år med alvorlige naturkatastrofer og dyrere krav i det amerikanske markedet som følge av økende sosial inflasjon, og nå har koronakrisen økt usikkerheten i forsikringsmarkedet, sier Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen, som påpeker at investeringen ser mindre attraktiv ut fundamentalt.

Skagen Global holdt sine posisjoner i løpet av april og verken solgte eller inkluderte nye selskaper i porteføljen.

Ved slutten av april hadde fondet 38 aksjer, hvorav de ti største utgjorde 42,5 prosent av porteføljeverdien. Når det gjelder geografi dominerer USA porteføljen med en vekt på 76,5 prosent. Dette blir fulgt av Storbritannia (7,4), Frankrike (3,5), Danmark (3,1) og Tyskland (2,5). Følgende er Skagen Globals ti største eierandeler:

global2

Kilde: Skagen Fondene

Les mer hos Skagen Fondene


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER