• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter Global Value: -30,1% 1kv, flow traders & barrick gold lysglimter i mørket

(Fonder Direkt) Aksjefondet Jupiter Global Value tapte 30,1 prosent i løpet i første kvartal i 2020. Fondets referanseindeks (MSCI AC World) falt med 21,3 prosent i samme periode. Tallene gjelder i fondets basisvaluta US dollar.

Dette er dokumentert av kvartalsvise kommentarer fra fondsforvaltere Ben Whitmore og Dermot Murphy.

value

Utvikling av Jupiter Global Values de siste fem årene og sammenligningsindeksen MSCI AC World (Kilde: Jupiter AM)

Resultatene i kvartalet ble hovedsakelig tynget av mars, i likhet med børsene som helhet, kunngjør forvalterne. Innehav som ble nevnt som de svakeste bidragsyterne var AIB Group, WPP, Barclays, Harley Davidson, H&R Block og Standard Chartered.

“I løpet av et usedvanlig tøft kvartal, ikke bare for fondets strategi, men for markeder generelt, var det også noen lyspunkter”, skriver Ben Whitmore og Dermot Murphy, og fremhever blant annet Flow Traders som hadde godt av markedsvolatiliteten.

Barrick Gold hadde også et godt kvartal da investorer søkte etter gull som en trygg havn i de mest usikre tider, melder forvalterduoen. I tillegg til disse to eierandelene, påpeker lederne at listen over de best presterende eierandelene var dominert av japanske aksjebeholdninger, som Maeda Road Construction og Dai Dan.

Har gått gjennom investeringssaker for alle eierandeler

Forvalterne påpeker at det er viktig å sørge for at fondet har investert i aksjer med god verdi og ikke dårlige.

“Da denne krisen utviklet seg for alvor, gikk vi derfor tilbake til investeringssaken for hver porteføljebeholdning og sørget for at vi investerte i selskaper med lave verdier, gode balanser og med en mulighet til å overleve”, skriver forvalterduoen.

I tider med stress er det første alternativet for selskaper å overleve å lene seg tilbake på likviditeten, og forvalterne påpeker at fondet alltid har lagt stor vekt på styrken i selskapenes balanse.

“Vi vil at selskaper som ikke trenger å be sine aksjonærer om å kaste inn mer penger. Hvis selskaper ikke har kontanter, vil konkurrentene få muligheten til å ta over når ting forbedrer seg. Disse selskapene har større sjanse for å holde seg over overflaten og kom sterkere tilbake”, grunner Ben Whitmore og Dermot Murphy.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER