• OPPDRAGSARTIKKEL

ODDO BHF Active Small Cap: -14,1% i mars, løfter frem Ebracer

(Fonder Direkt) Oddo Active Small Cap, som investerer i små og mellomstore selskaper i Europa, tapte 14,1 prosent i mars. Blant eierandelene som trosset nedgangen og holdt seg i pluss var det svenske spillselskapet Embracer.

Månedens tap står imidlertid enda sterkere mot sammenligningsindeksen MSCI Europe Small Cap Hedged Euro, som falt hele 19,8 prosent i løpet av samme måned. Den største forskjellen i eierandelene mellom Oddo Active Small Cap og den nevnte referanseindeksen er Oddos eksponering i sektoren “teknologi” og “helse”. Når man ser på forskjellen i geografisk eksponering, skiller Frankrike, Tyskland og Sverige seg ut, der fondet har en betydelig overvekt sammenlignet med referanseindeksen.

active

Utvikling for Oddo Active Smaller Companies mot sammenligningsindeksen MSCI Europe Small Cap Hedged Euro

En håndfull av fondets beholdninger klarte å trosse det ekstraordinære børsraset og ha positiv avkastning i løpet av måneden, og her nevnes blant annet det svenske spillselskapet Embracer, det italienske medisinsk teknologiselskapet Diasorin og det tyske IT-selskapet Cancom.

På den annen side var franske Ipsos, Dutch Solutions30 og tyske Ströer blant fondets verste bidragsytere for måneden.

“Denne måneden ønsker vi å fremheve det svenske spillselskapet Embracer. Siden oppkjøpet av amerikanske Sabre i februar har Embracer nå fem spilldesignenheter med rundt 30 studioer som representerer over 150 franchisetjenester inkludert Saints Row, Get Simulator og Kingdoms of Amalus”, skriver forvalterne Guillaume Chieusse, Armel Coville og Maxime Prodhomme.

De påpeker også Sabres-spillet World War Z som spesielt interessant, der salget har tredoblet seg de siste 12 månedene.

” Vi tror at oppkjøpet av Saber var skarpt av to grunner, for det første fordi det representerer en stor vekst, gitt at den estimerte inntekten er blitt oppjustert med nesten 30 prosent siden transaksjonen fant sted, og for det andre fordi det ville muliggjøre konsernet å delta i konsolideringen av det amerikanske markedet”, resonerer forvalterne.

embracer

Embracer’s aksjeutvikling hittil i år. (Kilde: Infront)

ODDO BHF Active Small Cap hadde 61 aksjer i slutten av mars, som er to flere enn i slutten av februar. Fondets tre største eierandeler er alle innen helsesektoren, tyske Dermapharm utgjør den største vekten i porteføljen, etterfulgt av belgiske Fagron og svenske Arjo.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER