• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter Global Ecology Growth: -6,4% i feb, vil øke i eksisterende portefølje

(Fonder Direkt) Aksjefondet Jupiter Global Ecology Growth falt 6,4 prosent i februar, mens referanseindeksen (FTSE ET100) falt 3,1 prosent. Så langt i år har fondet falt med 6,5 prosent, mens referanseindeksen har steget med 2,8 prosent.

Det fremgår av en månedlig kommentar fra fondsforvalteren Charlie Thomas.

ecology

Utvikling for Jupiter Global Ecology Growth og referanseindeksen FTSE ET100 de siste ti årene. (Kilde: Jupiter AM)

“De globale aksjemarkedene tenderte høyere i begynnelsen av februar, men falt bratt mot slutten av måneden da det nye koronaviruset spredte seg utenfor Asia og investorene ble stadig mer bekymret for virusets innvirkning på den globale økonomien”, skriver Charlie Thomas, og legger til at statsobligasjoner steg samtidig sterkt, med nye bunnoppnivåer i USA for henholdsvis 10- og 30-årsrenter.

Prysmian, Tomra og Waste Connections mot strømmen

Fondets beste avkastningsbidrag i løpet av måneden kom fra det italienske selskapet Prysmian, som er aktiv innen energi og systemer for telekabler. Prysmian lanserte Sirocco HD-produktserien innen mikroduggkabler mens selskapet relanserte sin P-laser-kabel, ifølge kommentaren. Den siste sies å være den første fullstendige resirkulerbare kabelen for kraftdistribusjon og overføring, noe som reduserer karbondioksidutslipp med 40 prosent.

Blant andre positive bidragsytere skiller det norske resirkuleringsselskapet Tomra og det nordamerikanske avfallsselskapet Waste Connections seg ut. Dette etter at begge selskaper rapporterte sterke kvartalsresultater, ifølge kommentaren.

Andre positive bidragsytere var fra Corbion, Beijing Enterprises Water Group, Schneider Electric, Stantec og Shimano.


Foretrekker noe annet enn Tesla innen mobilitetstema

Den største grunnen til at fondet underpresterte mot referanseindeksen i februar var mangelen på elbilprodusenter i porteføljen, og da spesielt kursraketten Tesla. Charlie Thomas mener at selskapet ikke bare er veldig dyrt, men at det også har en skjør balanse og vanskeligheter med å generere og opprettholde overskudd og en positiv kontantstrøm.

“I stedet har vi eksponering for de pågående endringene i mobilitetstemaet gjennom selskaper som inkluderer Infineon Technologies, Sensata Technologies og Borg Warner”, skriver manageren.

Andre årsaker til at fondet underpresterte mot referanseindeksen i februar er at porteføljen ikke inkluderer Enphase Energy, Solar Edge Technologies eller Samsung SDI.

Ser etter inngangsnivåer for en usikker tid

Når det gjelder den pandemiske krisen som har skjedd, konstaterer Charlie Thomas at ingen vet med sikkerhet hva som vil skje, og at det fortsatt er stor sannsynlighet for fortsatt forstyrrelser i finansmarkedene.

“Vi overvåker utviklingen nøye og ser etter interessante inngangsnivåer for å øke beholdningene i våre syv temaer innen bærekraftige løsninger: sirkulær økonomi, ren energi, mobilitet, vann, miljøtjenester, energieffektivitet, helse og bærekraftig landbruk og næringsstoffer”, sier forvalteren.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER