• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Génération: -6,4% i feb, virus raderte ut optimisme

(Fonder Direkt) ODDO BHF Génération Equity Fund falt 6,4 prosent i februar, mens referanseindeksen (MSCI EMU NR EUR) falt 7,9 prosent. Så langt i år har fondet falt med 9,2 prosent, og referanseindeksen er nede på -9,5 prosent i samme periode. Begge er gjelder i fondets basisvaluta euro.

Dette vises i en månedlig rapport med kommentarer fra fondsforvaltere Emmanuel Chapuis, Guillaume Delorme, Javier Gomez Rodriguez og François-Régis Breuil.


Optimismen ble omgjort til en børseflukt

Forvalterne bemerker at måneden begynte med optimisme i det europeiske og amerikanske aksjemarkedet, da koronaviruset ble redusert til noe som kunne begrenses til Kina.

“Men nasjonale grenser betyr ingenting for virus. Spredningen av tilfeller over hele den nordlige halvkule forårsaket en reell global helsekrise, som krevde forebyggende tiltak og førte til en trussel mot verdensøkonomien, “skriver de.

I denne situasjonen, som pessimister advarer kan utløse en ny global lavkonjunktur, spilte publisering av de siste økonomiske indeksene og bedriftsresultatene for hele året 2019 like mye som en dråpe i havet, legger forvaltergruppen til.


Syklusfølsomme andeler falt mest

Sykliske sektorer inkludert olje, råvarer, verksteder og reiserelaterte aksjer falt mer enn 10 prosent i februar, ifølge rapporten. Men nedgangen var utbredt: de mest motstandsdyktige sektorene var blant annet teknologi, helsevesen, telekom og eiendom.

Fondets beste porteføljebidrag i løpet av måneden oppgis å komme fra Keywords Studios (Storbritannia, dataspill), Aperam (Luxembourg, rustfritt stål), Ericsson (Sverige,

teknologi), Sopra Steria (Frankrike, IT-tjenester), Amplifon (Italia, helsevesen), Fresenius Medical Care (Tyskland, helsevesen), Bouygues (Frankrike, bygg og telekom), Ubisoft (Frankrike, dataspill), Kontinentale (Tyskland, bil) ), SPIE (Frankrike, tjenester), Grifols (Spania, helsehjelp), Teleperformance (Frankrike, call center) og Roche (Sveits, helsehjelp).

generation

Fondets sektoreksponering samt over- og undervekt mot referanseindeksen. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

I løpet av måneden reduserte ODDO BHF Génération eierandelen i Sopra Steria, Richemont, Volkswagen, Grifols og Bouygues. Dette for å øke eierandelen i Tecnicas Reunidas Eurofins Scientific og Santander, heter det i rapporten. Fondets investeringsprosess inkluderer å ta hensyn til ESG i henhold til en intern analysemodell, og porteføljens gjennomsnittlige ESG-rating er angitt å være høyere enn den samme for sammenligningsindekser. I slutten av februar hadde fondet 52 aksjer i porteføljen, med en gjennomsnittlig markedsverdi på 47,6 milliarder euro. På landnivå veier Frankrike mest, med 37,8 prosent av porteføljeverdien, fulgt av Tyskland (23,8), Spania (12,2), Luxembourg (5,0) og Sveits (5,4).

generation2


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER