• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Active Small Cap: -7,2% i feb, Dermapharm inngått avtale om kjøp av Allergopharma

ODDO BHF Active Small Cap Equity Fund falt 7,2 prosent i februar, mens referanseindeksen (MSCI Europe Small Cap Hedged Euro NR) falt 7,4 prosent. Som et resultat har fondet falt 6,8 prosent siden årsskiftet, mens referanseindeksen har falt 9,1 prosent. Tallene er i fondets basisvaluta euro.

Fondsforvalterne Guillaume Chieusse, Armel Coville og Maxime Prodhomme kunngjør i en månedlig rapport at følgende beholdninger, hvis porteføljevekt er større enn 1 prosent, steg med mer enn 5 prosent i februar: RIB Software (programvare, Tyskland), nøkkelord (dataspill, Storbritannia) og Arjo (Healthcare, Sverige). S&T (IT Services, Østerrike) og Scapa (Healthcare, Storbritannia) var blant aksjene som hadde størst negativ porteføljepåvirkning i løpet av måneden, ifølge rapporten.

Anskaffelser vil føre til vekst i Dermapharm

Fondets nest største eierandel Dermapharm kunngjorde i februar at selskapet hadde inngått en avtale med Merck om å kjøpe Allergopharma, som oppgis å være et lønnsomt sveitsisk selskap som spesialiserer seg på å utvikle behandlinger mot allergier som høysnue og allergisk astma.

“Selskapet er ikke en del av Mercks kjernestrategi, mens det representerer en ekte vekstdriver for Dermapharm. Det vil være enkelt å integrere seg i Dermapharms eksisterende virksomhetsområde dermatologi, som inkluderer sterke merkevarer og høyt spesialiserte generiske medisiner”, skriver lederne.

Videre mener forvalter-trioen at transaksjonen er positiv, da den vil gi et løft for Dermapharms salg og fortjeneste i den grad Allergopharma passer inn i dagens produktlinjer. Samtidig utvider virksomheten selskapets internasjonale markedsføringsevner, spesielt i Asia, legger forvalterne til.

Nordiske elementer i eksponeringstoppen

ODDO BHF Active Small Cap hadde 59 aksjer i slutten av februar. Overvekt mot indeksen finnes innen helseomsorg og teknologi, mens fondet er undervektverksted, men fremfor alt finansierer der eksponeringen er 20 prosent lavere enn i indeksen.

Det Europa-fokuserte fondet har sine fem største landeksponeringer i Frankrike (23,2 prosent), Tyskland (12,9), Sverige (10,5), Italia (8,2) og Finland (7,9).

Nedenfor er en liste over porteføljens største komponenter per 29. februar:

active


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER