• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Génération: -3,0% i jan, økt i lvmh og ubisoft

(Fonder Direkt): Aksjefondet ODDO BHF Génération falt 3,0 prosent i januar til basisvalutaen i euro, mens referanseindeksen (MSCI EMU Net Return EUR Index) falt med 1,7 prosent.

Dette fremgår av en månedsrapport signert av fondsforvalterne Emmanuel Chapuis, Guillaume Delorme, Javier Gomez Rodriguez og François-Régis Breuil. De bemerker at markedet hadde glemt å forvente det uventede, som i dette tilfellet var utbruddet av det smittsomme koronaviruset som har blitt en global helserisiko.

generation

Ti års diagrammer for fondet (turkis) og referanseindeks (blå). (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Viruset ødelegger tidligere positivt sentiment

Bortsett fra viruset oppgir forvalterne at 2020 fikk en flyvende start, ettersom fjorårets trender fortsatte inn i januar.

“USA og Kina hadde nettopp signert en fase 1-handelsavtale. Økonomiske indikatorer de foregående ukene indikerte at en avkastning til vekst i Europa var i horisonten, med forbedrede PMI-tall for industrien i ulike regioner i verden”, skriver de.

Men så kom altså koronaviruset i stor grad til å dominere stemningen i finansmarkedene. Forvalterne peker på at det faktum at kinesiske byer med millioner av innbyggere har blitt satt i karantene, i tillegg til utbredt mistillit blant kinesiske innbyggere, som grunner til frykt for store forretningsforstyrrelser i Kina og et kollaps av forsyningskjeder for store industri- og teknologiselskaper i Vesten.

Tøff måned for sykliske aksjer

Denne uventede nye trusselen sies å gi et ekko fra SARS-utbruddet i 2003 og har utløst urop over risikofylte og sykliske eiendeler. Banker og sykliske sektorer, som råvarer og personbiler, falt mellom 5 og 10 prosent på børsen i løpet av måneden, meddeler forvalterne. Det var samtidig bare de mest defensive og innenlandske sektorene, som eiendom, samfunnsnytte og helsehjelp, som klarte å unnslippe nedgangen, legger de til.

Justert portefølje til fordel for blant annet LVMH og Ubisoft

Forvalterne konstaterer at fondet i denne sammenhengen underpresterte referanseindeksen. Best presterende selskaper var Ubisoft, H&M, Merck, Knorr, Bremse, Dassault Systèmes, Fresenius Medical Care, Solutions 30, Téléperformance og Roche.

Verre gikk det for følgende aksjer, hvor utviklingen påvirket avkastningen: Cineworld, Maersk, Ipsen, Sodexo, Faurecia, Aperam, Volkswagen, Ericsson, Bouygues og AB Inbev.

I løpet av månedene reduserte fondet eierandelene i Easyjet, Sopra, Grifols, Michelin og Richemont i løpet av måneden. Dette for å øke eierandelen i LVMH, Ubisoft, Keyword Studios og Santander i stedet, ifølge rapporten.

Porteføljens samlede ESG-rating er oppgitt å være høyere enn den samme for sammenligningskategorien.

generation2

ODDO BHF Générations ti største eierandeler av totalt 53. Per 31. januar. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER