• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Global Target 2026: -0,4% i januar, virusuro tynget obligasjonsrenter

(Fonder Direkt): Obligasjonsfondet ODDO BHF Global Target 2026, som investerer i selskapsobligasjoner i kategorien high yield i ratingspennet BB+ til B-, falt 0,4 prosent i januar i basisvalutaen euro. I norske kroner ble det notert en oppgang på 3,2 prosent.

Fondsforvalterne Olivier Becker og Victoire Dubrujeaud meddeler at high yield-markedet var relativt bra i januar med et beskjedent tap på 0,12 prosent, mens Eurostoxx 50-indeksen falt 2,8 prosent.

globalt

Fordeling mellom likvide midler og investert kapital og ratingfordeling blant utstedere i fondets portefølje. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Koronaviruset spredte frykt på verdens børser i midten av januar, og den hittil positive starten på det nye tiåret vendte raskt i minus.

“Konteksten resulterte i en flukt fra risikable eiendeler til sikrere eiendeler, noe som igjen førte til tap for de fleste obligasjonsrenter”, skriver forvalterne, som samtidig påpeker at det knapt kom som en overraskelse at sektorer som er avhengige av global vekst eller som har en betydelig eksponering mot Kina underpresterte.

Transportsektoren var for eksempel ned 0,25 prosent, basismaterialer (-0,35), kapitalvarer (-0,42) og bilindustrien (-0,31). Sektorer som spill og detaljhandel, ned henholdsvis 0,67 og 0,59 prosent, var spesielt påvirket av endringer i det italienske regelverket for spillmaskiner og profittvarsler fra de fleste kasinoer, fremgår det.

I motsatt retning gikk i stedet eiendomssektoren (+1,27 prosent) og forbruksvarer (+0,68).

“Januar bidro til et av de høyeste volumene av primære emisjoner siden 2006. Vi deltok i United Group-, Altice International-, Victoria- og STADA-emisjonene. Vi brukte også tilgjengelige kontanter for å øke eksponeringen i eksisterende porteføljebeholdninger, samtidig som at vi valgte å avhende våre posisjoner i Sprint, OTE og Nexi”, beskriver forvalterduoen.

De mener at januar 2020 kan være et av de beste innledningene på et børsår som har blitt sett på en stund, men at koronaviruset fikk globale vekstbekymringer til å krype tilbake til overflaten.

“I en tid med økt volatilitet er vi fortsatt høyst selektive i våre investeringer”, avslutter Olivier Becker og Victoire Dubrujeaud.

globalt2

Kilde: ODDO BHF AM SAS


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER