• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Active Small Cap: Svensk spillselskap hylles av forvaltere

(Fonder Direkt) Det lille bedriftsfondet Oddo Active Small Cap, som investerer i små og mellomstore selskaper i Europa, startet den første måneden av året pent og jevnt på den rette siden av nullstreken, med en økning på 0,4 prosent. Blant eierandelene som bidro mest til resultatet, er det svenske spillselskapet Stillfront.

Den beskjedne økningen er enda sterkere mot MSCI Europe Small Cap Hedged Euro Comparison Index, som falt 1,9 prosent i løpet av samme måned. Den største forskjellen i eierandelene mellom Oddo Active Small Cap og referanseindeksen er Oddos eksponering i sektoren “teknologi” og “helseomsorg”. Ser man på forskjellen i geografisk eksponering, skiller Sverige seg ut, der Oddo legger nesten 11 prosent av porteføljens vekt, mens referanseindeksen knapt plasserer 1 prosent av kapitalen i Sverige.

active

Utvikling for Oddo Active Smaller Companies mot sammenligningsindeks MSCI Europa Small Cap Hedged Euro(Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Blant selskapene som har bidratt til oppgangen nevner porteføljeforvaltere Guillaume Chieusse, Maxime Prodhomme og Antoine Augier De Lajallet det franske energiselskapet Albioma, halvlederbedriften X-FAB, batteriprodusenten Varta og den svenske spillutvikleren Stillfront.

Stillfronts sterke måned forklares med oppkjøpet, som ble kunngjort om kvelden 21. januar, noe som gjorde et tosifret inntrykk i aksjekursen da handel startet dagen etter.

“I et fragmentert marked og med et lavt gjeldsnivå jager [Stillfront] konsolidering. Med gode tall i ryggen i 4. kvartal 2019 ble nøkkeloppkjøpet av amerikanske Storm8 kunngjort i januar,” skriver forvalterne.

active2

Stillfronts aksjeutvikling mellom 13. januar og 12. februar. (Kilde: Infront)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER