• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Active Small Cap: +3,7% i des, fremhever franske Robertet

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Aksjefondet ODDO BHF Active Small Cap Equity Fund avsluttet årets siste måned med en oppgang på 3,1 prosent, noe som var litt lavere enn referanseindeksen (MSCI Europe Small Cap Hedged Euro NR), som steg 3,7 prosent. Når det gjelder året som helhet, er fondet opp 37,8 prosent, nesten 10 prosentpoeng mer enn referanseindeksen, som steg 28,6 prosent.

Det fremgår av en månedlig rapport for desember, signert forvalterne Guillaume Chieusse, Maxime Prodhomme og Antoine Augier De Lajallet. ODDO BHF Active Small Cap er et europeisk small cap-fond som fokuserer på små og mellomstore selskaper, som fortrinnsvis skal ha undervurderte vekstprofiler og tilby et attraktivt forhold mellom risiko og avkastning, ifølge rapporten.

active1

Fondets utvikling siden oppstarten i november 2013. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Av fondets eierandel med en porteføljevekt på over 1 prosent, steg italienske Sesa, franske Albioma og tyske Cewe mer enn 5 prosent i desember. På den annen side var franske Robertet og Lisi blant fondets svakeste bidragsytere for måneden.

Imidlertid fremhever fondsforvalterne det familiedrevne selskapet Robertet i rapporten, som de beskriver som verdensledende innen naturlige aromatiske råvarer.

“Robertet er godt posisjonert for å dra nytte av den strukturelle trenden mot bruk av stadig mer naturlige ingredienser til fremstilling av parfymer og kosmetikk”, forklarer Guillaume Chieusse, Maxime Prodhomme og Antoine Augier De Lajallet.

Ifølge forvalterne vil trendens effekt på selskapets marginer også bli forsterket av at Robertet de siste årene har investert i å modernisere produksjonssystemene.

“Samtidig har de styrket sin posisjon gjennom ekstern vekst. For eksempel har de nylig fått en majoritet i Sirius, en pioner innen økologiske eteriske oljer. Til slutt er det mulig at endringer i ledergruppen kan forårsake friksjon i familien, som kan legge til rette for at en global aktør innen parfyme og kosmetikk (som Firmench) kan absorbere en av de siste uavhengige aktørene i sektoren”, skriver forvalterne.

Når det gjelder landnivå, var det den største eksponeringen i Frankrike, med 19,8 prosent av porteføljen. Etterfulgt av Tyskland med 15,6 prosent, Sverige (11,6), Storbritannia (10,0) og Italia (8,7). Fondet har også en overvekt mot teknologi- så vel som helsesektoren, mens industri og finans er undervektet sammenlignet med referanseporteføljen.

active2

Porteføljens ti største aksjeposter per 31. desember, av til sammen 62 aksjer. (Kilde ODDO BHF AM SAS)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER