• OPPDRAGSARTIKKEL

Oddo BHF Active Small Cap: +5,8% i november, syklisk viste veien

(Fonder Direkt): Samme trend som startet for aksjemarkedene i oktober fortsatte i løpet av november. Sykliske sektorer, som råmaterialer, industri og teknologi, drev oppgangen i løpet av måneden.

Det rapporterer Guillame Chieusse, Maxime Prodhomme og Antoine Augier De Lajallet i en månedsrapport for november for aksjefondet ODDO BHF Active Small Cap. ODDO BHF Active Small Cap er et europeisk fond for små selskaper med fokus på små og mellomstore selskaper, som helst skal ha undervurderte vekstprofiler og by på et attraktiv forhold mellom risiko og avkastning, ifølge rapporten.

Fondets utvikling siden begynnelsen av november 2013. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Fondets utvikling siden begynnelsen av november 2013. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Fondet steg med 5,8 prosent i løpet av november, og noterer dermed en oppgang på 33,6 prosent siden årsskiftet, sett i basisvalutaen euro. Referanseindeksen MSCI Europe Small Cap Hedged Euro (NR) leverte i løpet av samme tidsperioder oppganger på henholdsvis 3,9 og 24,0 prosent.

Mens sykliske aksjer viste styrke, gikk det tregere for defensive sektorer som telekom, media og energi, som trådte i vannet som et resultat av høyere obligasjonsrenter, skriver forvalterne.

“Flere positive nyheter om global vekst drev aksjemarkedene i november. På makrofronten har fremgangen i handelsforhandlingene mellom USA og Kina gitt håp om at en avtale kan oppnås før utgangen av året eller i begynnelsen av 2020”, forklarer forvalterne.

Av aksjer som har en porteføljevekt på mer enn 1 prosent var det flere som steg mer enn 5 prosent i løpet av måneden: Franske Robertet, tyske PVA Tepla og italienske Zignago Vetro.

I motsatt retning gikk franske Soloval og finske Revenio som er notert i bunnen av porteføljen.

Solutions 30, et selskap de beskriver som Europas ledende innen installasjon og vedlikehold av digitalt utstyr, har fortsatt å levere på et operativt nivå, til tross for konstante angrep fra flere hedgefond, ifølge forvalterne.

“I løpet av november hadde vi muligheten til å besøke selskapets franske kontor og lære mer om hva som ligger bak deres fremgang, inklusive de automatiserte plattformene som feilfritt sender teknikere ut til å jobbe feilfritt”, skriver forvalterne.

Porteføljens ti største aksjebeholdninger pr 30. november, blant totalt 60 aksjer. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Porteføljens ti største aksjebeholdninger pr 30. november, blant totalt 60 aksjer. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER