• OPPDRAGSARTIKKEL

SKAGEN Kon-Tiki: -1,0% i november, solgt Borr Drilling

(Fonder Direkt): November var igjen en begivenhetsrik måned i aksjemarkedene, og vekstmarkedsfondet Skagen Kon-Tiki falt 1,0 prosent i norske kroner. Fondets referanseindeks (MSCI EM NR USD) hadde en nedgang på 1,0 prosent i november.

Det fremgår av en månedsrapport fra fondsforvalterne Cathrine Gether og Fredrik Bjelland.

Fondets mest positive og negative porteføljebidrag i november. (Kilde: Skagen Fonder)

Fondets mest positive og negative porteføljebidrag i november. (Kilde: Skagen Fonder)

I løpet av måneden valgte fondsforvalterne å bli kvitt eierandelen i Borr Drilling.

“Til tross for den forbedrede markedsdynamikken har ikke Borr Drilling lykkes med å oppfylle våre forventninger, og vi bestemte oss for å selge våre eierandeler basert på en revurdering av markedsgjenopprettelsens takt og grad”, skriver forvalterduoen.

Et annet energiselskap som heller ikke utviklet seg spesielt bra var Tullow Oil, som etter det forvalterne beskriver fikk det tøft etter at deres seneste oljefunn i Guyana viste seg å inneholde tungolje med høyt svovelinnhold, hvilket begrenser dens utviklingsverdi.

China-Unicom blir igjen beskrevet som en negativ faktor i porteføljen, uten noen bedriftsspesifikke nyheter, mens Mahindra & Mahindra vendte ned etter en svakere forretningsoppdatering enn ventet.

“Et bedre resultat og forbedret slippage drev en vesentlig gjenopprettelse for State Bank of India, mens Lundin Mining gikk sterkt etter sin investordag der selskapet presenterte sin virksomhetsplan for de kommende årene”, skriver Cathrine Gether og Fredrik Bjelland.

Øvrige positive porteføljeinnslag i november kom fra amerikanske laksoppretteren Atlantic Sapphire.

Skagen Kon-Tiki inneholder ved utgangen av november 45 aksjer, hvor samtlige ifølge Cathrine Gether og Fredrik Bjelland er attraktivt verdsatt, med en aggregert P/E på 8 for 2020-overskuddet samt et P/B-tall som for tiden er notert 1,0.

Skagen Kon-Tikis land- og sektoreksponering relativt til fondets referanseindeks (MSCI EM NR USD). (Kilde: Skagen Fonder)

Skagen Kon-Tikis land- og sektoreksponering relativt til fondets referanseindeks (MSCI EM NR USD). (Kilde: Skagen Fonder)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER