• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen m2: Enda en sterk måned, +1,3% for eiendomsfondet

(Fonder Direkt) Det globale eiendomsfondet Skagen m2 steg 1,3 prosent i løpet av oktober, og er med dette opp 29 prosent siden årsskiftet (begge i basisvalutaen SEK), og sammenlignet med henholdsvis 0,5 og 22,6 prosent for sammenligningsindeksen (MSCI ACWI IMI Real Estate NR) under samme perioder.

Det rapporterer forvalteren Michael Gobitschek i en månedsrapport for fondet.

Fondets beste og dårligste porteføljebidrag i løpet oktober. (Kilde: Skagenfondene)

Fondets beste og dårligste porteføljebidrag i løpet oktober. (Kilde: Skagenfondene)

“Sektoren er fortsatt attraktiv, takket være stabil og økende topplinje, billig finansiering og sterke kontantstrømmer”, skriver Michael Gobitschek.

Denne måneden kom beskjeden om at tyske Aroundtown skal fusjonere med TLG Immobilien. Tre nye selskaper er tatt inn i porteføljen; Health Care Trust of America og Brookdale Senior Living i USA, samt tyske LEG Immobilien, fremgår det av rapporten.

Samtidig er eierandelen i Deutsche Wohnen blitt tatt ned, på grunn av usikkerhet rundt boligmarkedet i Berlin, skriver Michael Gobitschek. Fondets største bidragsytere i løpet av måneden var Catena, CA Immobilien Anlagen og Sekisui House, mens de største negative bidragsyterne var Entra, Columbia Property Trust og Colony Capital.

Fondet består av 37 selskaper, med størst vekt i Catena, Ca Immobilien Anlagen og Aroundtown, fremkommer det i rapporten. “Med noen få unntak har eiendomssektoren steget siden begynnelsen av 2019. Likevel er det mange spennende muligheter å finne i det globale eiendomsmarkedet,” skriver Michael Gobitschek.

Landeksponering i prosent for Skagen M2 i forhold til fondets sammenligningsindeks (MSCI ACWI IMI Real Estate NR). (Kilde: Skagen Fonder)

Landeksponering i prosent for Skagen M2 i forhold til fondets sammenligningsindeks (MSCI ACWI IMI Real Estate NR). (Kilde: Skagen Fonder)

Les mer hos Skagenfondene.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER