• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Fondene: Økonomiprofessor ser tegn på kommende krise

Forbruk holder økonomien oppe, men det er bare et spørsmål om tid før forbrukertilliten avtar, og etterspørselen begynner å falle i kjølvannet av potensielle tariffer som hever prisene.

Dette skriver professor Nouriel Roubini, ifølge et innlegg på Skagen Fondene sin hjemmeside.

“Han kalles ofte en pessimist og går under kallenavnet ‘Dr. Doom’ i media. For prof. Nouriel Roubinis profetier er sjelden oppløftende. Til gjengjeld har de i det minste tidligere vist seg å være sanne”, skriver Skagen.

Han spådde tidlig at spekulasjoner i stigende boligpriser ville resultere i en global lavkonjunktur. Allerede i 2005 spådde Noriel Roubini at boligprisene “red på en bølge av spekulasjoner, som snart vil strupe økonomien”, heter det i posten.

“I dag advarer Roubini igjen og ser tegn til en kommende krise. I juli i år understreket han at det er en ‘urolig tid for verdensøkonomien’. Han henviste til den eskalerende teknologi- og handelskrigen mellom USA og Kina, og det kraftige fallet i oljeprisen “Faktorer som ifølge Roubini kan føre til en lavkonjunktur allerede i 2020”, skriver fondsforvalteren.

Professor i økonomi Noriel Roubini er en av foredragsholderne på nyttårskonferansen 2020.

Les mer på Skagen Fonder.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER