• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Global: +3,0% I august, kjøpt seg inn i Baxter

(Fonder Direkt): Globale aksjer falt noe, olje var i et øyeblikk i et definisjonsmessig bearmarked, euroen har ikke vært nærmere amerikanske dollar siden 2017 og Argentinas aksjemarked har falt kraftig.

Slik starter august-rapporten fra forvalterne bak aksjefondet Skagen Global, Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen.

Den globale sammenligningsindeksen MSCI AC World falt 0,4 prosent, mens Skagen Global steg 3,0 prosent i løpet av samme måned. Målt siden årsskiftet er de tilsvarende tall henholdsvis 26,3 prosent og 33,9 prosent til fordel for Skagen.

Dagligvaregiganten Unilever, som var blant beholdningene som tynget porteføljen i løpet av juli, ledet i stedet utviklingen i august. Sammen med beholdningene i Tyson Foods og Home Depot presterte Skagen Global bra, til tross for dramaet på de nevnte markedene.

Skagen Globals historiske avkastning sammenlignet med MSCI AC World (Kilde: Skagen Fondene)

Skagen Globals historiske avkastning sammenlignet med MSCI AC World (Kilde: Skagen Fondene)

Forvalterne har tatt en ny posisjon i Baxter International Inc (BAX), et globalt medisinsk teknologiselskap som produserer nyre- og dialysemaskiner.

“Vi mener at selskapets fleksible balanse kombinert med en forsiktig kapitalallokering er undervurdert, og kan generere avkastning for aksjonærene de neste tre til fem årene,” skriver forvalterne.

Baxter International aksjeutvikling siden høst 2014 (Kilde: Infront

Baxter International aksjeutvikling siden høst 2014 (Kilde: Infront

Med den nye aksjeposten hadde Skagen Global 37 aksjer i slutten av måneden. Når det gjelder sektor har fondet sin største eksponering mot finans, og når det gjelder geografi er Skagen Global dominert av selskaper med base i USA.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER