Credit Suisse AM: Nytt aksjefond med fokus "edutainment"

(Fonder Direkt) Credit Suisse Asset Management lanserer Credit Suisse Edutainment Equity Fund, som vil gi investorer muligheten til å ta del i den digitale transformasjonen av utdanningssektoren.

Det melder industrisiden Funds Europe.

Fondet sies å investere globalt i selskaper som tilbyr innovative tjenester, digitalt innhold og systemer og verktøy designet for å endre opp den tradisjonelle tilnærmingen til utdanning. Samtidig er fokuset på selskapenes produkter skal senke kostnadene for utdanning og gjøre det mer tilgjengelig over hele verden.

Et krav for selskapene fondet investerer i er at minst 50 prosent av dagens salg, eller i nær fremtid, må komme fra “edutainment”, skriver Funds Europe. Begrepet inkluderer generelt dataspill, TV-programmer og annet materiale designet for å være lærerikt og morsomt på samme tid.

“Vi er i en veldig tidlig fase av en strukturell endring i en av verdens største næringer. Vi tror at vekstpotensialet til digital utdanning er veldig stort. Pengene brukt på utdanning forventes å dobles i løpet av de neste 15 årene, og bare 2 prosent av de 5.000 milliarder dollar som det globale utdanningsmarkedet er verdt er digitale, “sier fondets administrerende direktør Dr. Kirill Pyshkin ifølge Funds Europe.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER