Danske Bank: "Tror ikke Trump har noen problemer å trekke seg"

(Fonder Direkt) I det nåværende turbulente markedsklimaet fokuserer Danske Bank House View på kvalitetsaksjer med høyt utbytte, helst i selskaper som ikke er aktive i for eksempel gruveindustrien, bilindustrien eller andre næringer der følsomheten for handelskrig og svakere global vekst er høy.

Dette meddeler seniorstrateg Maria Landeborn i en kommentar til Fonder Direkt.

Danske Bank ser risikoen for en handelskrig i full skala som begrenset, ifølge et markedsbrev sendt tidligere denne uken. Men hvordan definerer banken en fullskala handelskrig?

“Det kan for eksempel bety at den siste 10 prosent-tariffen gradvis økes til 25 prosent, at USA innfører sanksjoner mot kinesiske banker som har begrenset tilgang til dollar, eller at USA begir seg inn i valutakrigen som de allerede tror Kina har startet, med hensikt om å svekke dollaren mot yuanen for å styrke USAs konkurranseevne. Et tenkelig kinesisk svar er å etterlyse en forbrukerboikott av amerikanske varer,” ifølge Maria Landeborn.

Strategen mener imidlertid at det ikke trenger å bli så ille, og at mye avhengig av hvordan USAs president Donald Trump velger å handle. Hun konstaterer at mye er usikkert om Donald Trump, men at en ting det ikke er noen tvil om er at han ønsker å bli gjenvalgt ved neste års presidentvalg.

- Om han velger den harde måten eller til slutt signerer en handelsavtale med Kina, avhenger sannsynligvis mye av mening og hvordan det påvirker sjansene hans for å bli gjenvalgt, sier Maria Landeborn.

Strategen tror ikke at verken den nylige tollrunden for kinesiskproduserte varer eller den amerikanske offisielle klassifiseringen av Kina som valutamanipulator betyr at det ikke er mulig å snu i handelskrigen, eller at det er for sent for Donald Trump å gå tilbake.

“Jeg tror ikke Donald Trump har noe problem med å, for å si det sånn, rulle tilbake snøballen. Så lenge han kan peke på Kinas innrømmelser og forkynne seg selv og det amerikanske folket seirende (som han alltid gjør, uansett hva), kan han godt snu og gjøre en form for avtale, sier Maria Landeborn.

På spørsmål om det er sannsynlig at USA vil henvende seg til allierte som Europa, Australia eller Sør-Korea for å legge press på Kina, svarer Danske Bank-strategen at dette er et godt spørsmål, men at det er tvilsomt om det er planen i Europas tilfelle fordi kontinentet “ser ut til å være neste i kø når Donald Trump er ferdig med Kina”.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER