• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Kon-Tiki: -1,4% i juli, hadde motvind på flere fronter

(Fonder Direkt) En kombinasjon av aksjespesifikke og regionale bekymringer fikk vekstmarkedsfondet Skagen Kon-Tiki til å avta i juli, da aksjefondet tapte 1,4 prosent.

Dette fremgår av en månedlig rapport fra fondsforvaltere Cathrine Gether og Fredrik Bjelland.

Det største negative porteføljetilskuddet kom fra kobber- og gullgruveselskapet Turquoise Hill Resources, hvis aksjer falt bratt etter at selskapet kunngjorde at et utvidelsesprosjekt i Mongolia ville bli forsinket med 16-30 måneder og betydelig dyrere, ifølge rapporten.

“Mens vi fortsatt er sikre på at prosjektet skal utvikles, har den økonomiske beregningen blitt svekket, og eventuell tilleggsfinansiering vil være til en høyere kostnad,” skriver Cathrine Gether og Fredrik Bjelland.

Videre opplevde fondet motvind i sine sørkoreanske beholdninger i løpet av måneden, som et resultat av handelskrigen som førte til valutasvakhet. Spesielt elektronikaproduktselskapet LG Electronics advarte ifølge lederne om forverrede makroutsikter.

Også i India var markedet svakt, noe som påvirket Skagen Kon-Tikis eierandeler i landbruksmaskinselskapet Mahindra & Mahindra og State Bank, sier porteføljeforvalterne.

Det sørafrikanske investeringsselskapet Naspers, som også er en stor eier i kinesiske Tencent, ga fondets beste avkastningsbidrag i juli. (Kilde: Skagen Fondene)

Det sørafrikanske investeringsselskapet Naspers, som også er en stor eier i kinesiske Tencent, ga fondets beste avkastningsbidrag i juli. (Kilde: Skagen Fondene)

Cathrine Gether og Fredrik Bjelland kunngjør at Ping An og Naspers, fondets to beste eierandeler hittil i år, fortsatte å levere i lys av økende forventninger til sterkt overskudd og forenkling av selskaper.

“Vi har også dratt nytte av en sterk oppgang i den indonesiske teleoperatøren Indosats aksjekurs, drevet av et potensielt tårnsalg som skal bidra til å lindre selskapets økonomiske gearing,” skriver forvalterduoen.

Andre positive porteføljeelementer i juli var det tyrkiske byggefirmaet Enka og flyselskapet Turkish Air.

Når det gjelder porteføljeendringer rapporteres det om et salg av det chilenske drikkeselskapet CCU, som ble solgt da aksjen nådde ledernes målpris.

I slutten av juli hadde Skagen Kon-Tiki 47 aksjer, som ifølge Cathrine Gether og Fredrik Bjelland er attraktivt verdsatt, med et samlet P / E-tall på 8 for 2020-overskudd og et P / B-nummer som for tiden er notert 0 ; 9.

Under fondets ti største eierandeler:

Kilde: Skagen Fondene

Kilde: Skagen Fondene

Les mer hos Skagen Fonder.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER