• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter European Growth: +1,2% i juli, porteføljeoppgang til tross for trist konjunktur

(Fonder Direkt) Etter en sterk juni måned ga aksjer en mer dempet avkastning i juli, da Jupiter European Growth Fund kun steg 1,2 prosent og overpresterte sin referanseindeks med 0,8 prosentpoeng.

Det meddeler fondsforvalter Alexander Darwall i en månedlig kommentar, der han bemerker en treg europeisk økonomi illustrert av med at IFO-indeksen for tilvirkningssentimentet, samtidig som det indikerer at Tysklands økonomi befinner seg et sted mellom en markant nedgang i veksten og en lavkonjunktur.

I norske kroner steg Jupiter European Growth med 1,9 prosent i juli. Så langt i år summeres det en økning på 19,7 prosent.

“ECB la vekt på sin vilje og beredskap til å lette pengepolitikken ytterligere, men handlet ikke igjen,” skriver Alexander Darwall.

Blant fondets porteføljeselskaper steg Grifols aksje i juli etter at selskapet tidlig mottok godkjenning av et subkutant immunglobulinprodukt for behandling av immunsvikt, ifølge kommentaren. Forvalteren påpeker at dette skal bidra til å drive vekst på mellomlang sikt og forbedre marginene.

Adidas-aksjen fortsatte å rykke opp i forkant av selskapets rapport for andre kvartal i august, hvor Adidas deretter bekreftet sin tidligere guiding for hele året.

Kreditt- og analyseselskapet Experian ga ut sin rapport for første kvartal i perioden. Alexander Darwall kunngjør at organisk vekst var 6 prosent, noe som var i den nedre enden av selskapets uendrede utsikter for 6-8 prosent organisk vekst og beskjeden marginutvidelse.

Videre rapporteres det vertikalt integrerte lakseoppdretterfirmaet Mowi å ha levert en sterk oppdatering som inneholdt et bedre driftsresultat enn forventet for andre kvartal.

London Stock Exchange hadde også en god måned og steg etter at børsoperatøren bekreftet at de snakker om å anskaffe Refinitiv, avslutter forvalteren i sin gjennomgang av porteføljebeholdninger som gjorde det bra i juli.

Leasingselskapet Grenke skilte seg ut i negativ forstand i løpet av måneden. Selskapet ga et resultatvarsel for hele året 2019 etter å ha hevet sine risikokommisjoner over hele porteføljen. Dette tiltaket ble tatt i lys av den forverrede makroøkonomiske situasjonen i Europa, ifølge Alexander Darwall. Lederen legger imidlertid til at Grenkes såkalte “misligholdte lån”, til tross for de høyere risikoprovisjonene, forble stabile i andre kvartal.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER