• OPPDRAGSARTIKKEL

ODDO BHF Avenir Europe: +0,4% i juli, ledende indikatorer bekymrer

(Fonder Direkt) Aksjefondet ODDO BHF Avenir Europe steg med 0,4 prosent i juli til basisvalutaen euro, og har dermed økt med 19,2 prosent siden årsskiftet. Referanseindeksen steg med 0,2 prosent og noterer en stigning på 16,5 prosent i 2019.

Det fremgår av en månedsrapport. I norske kroner steg fondet med 1,1 prosent i måneden og det er notert en økning på 17,8 prosent så langt i år.

Som andel av porteføljen har ODDO BHF Avenir Europe klart mest kapital investert i Frankrike, etterfulgt av Storbritannia, Tyskland, Sverige og Irland. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Som andel av porteføljen har ODDO BHF Avenir Europe klart mest kapital investert i Frankrike, etterfulgt av Storbritannia, Tyskland, Sverige og Irland. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Forvalterne Pascal Riegis, Grégory Deschamps, Frédéric Doussard og Sébastien Maillard konstaterer at utviklingen på de europeiske aksjemarkedene var blandet i juli. Sykliske sektorer som råvarer, biler og finans var svake, hvilket ble balansert av defensive sektorer som mat, drikke og helsehjelp, der vedvarende lave renter gir støtte ifølge forvalterne.

Forvalterteamet observerer at ledende produksjonsindikatorer fremdeles ser brukbare ut i USA, selv om noen sprekker begynner å vises på fasaden. I Europa, Japan og Kina ser det betydelig verre ut.

“I Europa, med avhengighet av bilindustrien, forblir indikatorene farlig forankret i negativt territorium. I Kina og Japan har de sluttet å forverres, men er fremdeles under den kritiske terskelen på 50. Heldigvis ser det bedre ut for ledende tjenesteindikatorer. Det gjelder spesielt i USA, der et gunstig forbrukersentiment støtter husholdningene. Indikatorene er stort sett stabile og over 50-grensen”, skriver forvalterne.

Samtidig konstaterer de at den nedslående trenden i produksjonsindustrien får sentralbankene til å opprettholde en myk holdning, noe som eksemplifiseres med den amerikanske sentralbankens (Fed) rentekutt på 25 basispunkter i USA i løpet av måneden. Samtidig kan det forventes mer stimulans fra den europeiske sentralbanken (ECB).

“Mario Draghi malte et dystert bilde av Europas økonomiske utsikter for å rettferdiggjøre den defensive holdningen som fremdeles råder. Tiårige statsobligasjonsrenter setter nye rekorder i Europa og er stort sett plantet godt i negativt territorium”, skriver forvalterne.

Ovenfor er fondets ti største aksjeandeler, blant totalt 38 stykker. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Ovenfor er fondets ti største aksjeandeler, blant totalt 38 stykker. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER