• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Global:+4,9% i juli, kjøpt seg inn i LVMH

(Fonder Direkt) Både aksjer og obligasjonsrenter var relativt stabile i juli, en måned da markedene veide gode selskapsrapporter og dueaktige sentralbanksignaler mot fortsatt handelsspenning og geopolitisk støy.

Dette kunngjøres av fondsforvaltere Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen i en månedlig rapport for Skagen Global aksjefond, som steg med 4,9 prosent i juli. Så langt i år er fondet opp 21,9 prosent. Fondets referanseindeks noterer seg også en gevinst på 4,2 prosent i juli og 19,0 prosent hittil i år.

“I dette flyktige og svært usikre makromiljøet forblir Skagen Global fokusert på sin disiplinerte bottom-up investeringsprosess, for å tilby langsiktige investorer aksjeeksponering til undervurderte selskaper,” skriver forvalterne.

Skagen Globals beste og dårligste avkastningsbidrag i juli. (Kilde: Skagen Fondene)

Skagen Globals beste og dårligste avkastningsbidrag i juli. (Kilde: Skagen Fondene)

Når det gjelder fondets tre hovedporteføljebidrag Microsoft, Alphabet og Edwards Lifesciences, så vel som de tre underpresterende eierandelene SAP, Unilever og DSV, forklarer forvalterne at den kortsiktige aksjeutviklingen i stor grad gjenspeiler hvordan markedet reagerte på hvert selskaps kvartalsrapport.

Porteføljetransaksjoner i juli viser at fondet solgte den finske masse- og papirbedriften UPM, da forvalterne bemerker en fortsatt forverring av selskapets grunnleggende forhold.

Det tyske eiendomsselskapet Deutsche Wohnen fikk også lov til å forlate porteføljen, på grunn av at politisk engasjement sies å ha gjort investeringssaken betydelig mindre attraktiv i forhold til fondets globale spekter av muligheter. Fondet har tidligere redusert eierandelen og solgt de siste gjenværende aksjene i løpet av måneden.

En ny posisjon ble satt i det franske luksusvarekonsernet LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton, ifølge rapporten.

Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen kunngjør at fondets portefølje, som hadde 36 aksjer i slutten av måneden, fremdeles er attraktivt verdsatt.

På sektornivå har Skagen Global sin største eksponering for finans, der fondet er overvektig mot indeksen. De andre største eksponeringene i sektoren omfatter informasjonsteknologi, industri, dagligvarer og forbruksvarer.

Børsoperatøren Intercontinental Exchange er fondets største innehav, foran Microsoft og Unilever. (Kilde: Skagen Fondene)

Børsoperatøren Intercontinental Exchange er fondets største innehav, foran Microsoft og Unilever. (Kilde: Skagen Fondene)

Les mer hos Skagen Fondene.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER