• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Focus:+2,1% i juli, AIG og pasona steg sterkt

(Fonder Direkt) Det globale aksjefondet Skagen Focus steg i løpet av måneden med 2,1 prosent i verdi, mens referanseindeksen (MSCI ACWI NR USD, i NOK) steg med 4,2 prosent. Siden årsskiftet er fondet opp 14,9 prosent, og referanseindeksen har steget med 19,0 prosent i samme periode.

Det rapporterer fondsforvalterne Jonas Edholm og David Harris i en månedsrapport for juli.

Utviklingen forklares av sterk utvikling i forsikringsselskapet American International Group (AIG), som har steget sterkt etter planlagte prishevinger, og i japanske bemanningsselskapet Pasona Group, som rapporterte forbedret lønnsomhet i sin kjernevirksomhet, noe som ble mottatt vel av markedet, rapporterer Jonas Edholm og David Harris.

Skagen Focus` beholdninger med best og verst påvirkningen på avkastningen i juli. (Kilde: Skagen Fondene)

Skagen Focus` beholdninger med best og verst påvirkningen på avkastningen i juli. (Kilde: Skagen Fondene)

De største negative bidragsyterne var telekomselskapet China Unicom og det sørkoreanske industriselskapet KCC. Beholdningen i Canfor Pulp utviklet seg litt på bakgrunn av lave priser på papirmasse, men forvalterne mener imidlertid at det gir en mulighet til å investere i bransjen:

“Vi tror at det rådende markedsklimaet gir oss en unik mulighet til å investere i selskaper i papirmasseindustrien til lave priser, fordi vi fokuserer på overskudd over en hel syklus,” skriver Jonas Edholm og David Harris.

Fondet har økt sin eierandel i japanske Softbank, som ble omsatt opp etter nyheter om en tidlig lansering av et nytt fond, “Vison Fund 2”, samt positive signaler for sammenslåing av Sprint og T-Mobile, skriver fondsforvalterne.

Andelene i kanadiske Roxgold og Hitachi Construction Machinery er også utvidet, rapporterer Jonas Edholm og David Harris.

Fondet er solgt av XFAB for å konsentrere eksponeringen mot halvlederselskaper i ST Microelectronics. ST Microelectronics ble fondets femte største positive bidragsyter i løpet av måneden.

Dow Inc, en stor global kjemisk produsent og spinoff fra Dow Du Pont, har fått plass i porteføljen. I følge Jonas Edholm og David Harris tilbyr selskapet en “betydelig rabatt i forhold til verdien og avkastningen på kontantstrømutbyttet (cash flow yield)“.

Fondet hadde ved utgangen av juli 34 aksjer i porteføljen. Ovenfor er de ti største beholdningene, som kombinert står for 45,7 prosent av porteføljeverdien. (Kilde: Skagen Fondene)

Fondet hadde ved utgangen av juli 34 aksjer i porteføljen. Ovenfor er de ti største beholdningene, som kombinert står for 45,7 prosent av porteføljeverdien. (Kilde: Skagen Fondene)

Les mer hos Skagen Fondene.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER