Allergan: Healthinvest Small & Microcap budvinner

(Fonder Direkt) Farmasiselskapet Abbvie kjøper sektorkollega Allergan i en avtale verdt rundt 63 milliarder dollar. Allergans aksjonærer vil bli tilbudt 0,8660 aksjer i Abbvie og 120,30 dollar i kontanter for hver aksje i Allergan.

Dette fremgår av en pressemelding.

Avtalen tilsvarer en aksjekurs i Allergan på 188,24 dollar, noe som betyr en premie på rundt 45 prosent mot mandagens sluttkurs på 129,57 dollar. Allergan-aksjen stiger nær 32 prosent i tirsdagens førhandel på New York Stock Exchange.

Med sikte på nordiske fondsselskap finnes Healthinvest Small & Microcap Fund i topp med hensyn til porteføljeandel i Allergan-aksjen. Allergan utgjorde i slutten av mai 3,6 prosent av fondets eiendeler, ifølge data fra Morningstar.

Andre nordiske fond hvis porteføljer får et løft fra oppkjøpet inkluderer DNB Health Care (3,1% av porteføljen), Movestic Sicav Healthcare (2,8), Lähitapiola USA Keskisuuret (2,8), Swedbank Robur Medica (2,6) og Fondsfinans Global Health (2,5). Porteføljesammensetningen er pr 31. mai for alle unntatt DNB Health Care, der rapporteringen gjelder pr 30. april.

Imidlertid har Botox-produsenten Allergans aksje ikke hatt noen oppmuntrende kursutvikling. Så sent som i oktober 2018 ble aksjen handlet til kurs på samme nivå som transaksjonen med Abbvie tilsvarer. De seneste tre årene har aksjen falt med 42,5 prosent (pr 24. juni)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER