• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen m2:Beskjeden oppgang under turbulent mai, Kojamo leverte

(Fonder Direkt) Handelskrigretorikken mellom USA og Kina eskalerte i mai, mens geopolitisk bekymring økte generelt. Eiendomsfondet Skagen m2 hadde en sterk måned på en relativ basis i et miljø med økt usikkerhet.

Dette fremgår av en månedlig rapport fra forvalteren Michael Gobitschek, som skriver at den økte markedsuroen også påvirket globale eiendomsaksjer, men i mindre grad enn for det bredere markedet.

Fondet steg 0,7 prosent i norske kroner i løpet av måneden, mens referanseindeksen (MSCI ACWI IMI RE ex Equity REITS) falt 2,0 prosent i norske kroner. Siden begynnelsen av året har Skagen m2 steget med 10,6 prosent, mens referanseindeksen er opp 10,2 prosent.

Skagen m2s beste og svakeste avkastningsbidrag i mai. (Kilde: Skagen Fondene)

Skagen m2s beste og svakeste avkastningsbidrag i mai. (Kilde: Skagen Fondene)

Det beste porteføljebidraget i mai var den finske boligoperatøren Kojamo, etter at selskapet økte prognosene sine og fastslår at vekststrategien er intakt, skriver Michael Gobitschek.

Videre gjorde den østerrikske kontoroperatøren CA Immo det bra på børsen. Selskapet leverte på høye forventninger, og gjentok tidligere guiding, ifølge forvalteren.

En annen positiv bidragsyter var logistikkselskapet Catena. Michael Gobitschek bemerker at fortsatt etterspørsel etter eiendeler innen logistikk presset aksjen høyere, og at en raskt voksende e-handel betyr strukturell vekst for segmentet.

Singapore-baserte Capitaland var fondets svakeste dårligste bidragsyter. Forvalteren kunngjør at aksjen, som hadde en sterk start på året, falt som et resultat av den generelle turbulensen rundt Kina, hvor selskapet har en stor aktivabase.

“Eiendomsmarkedet er ganske polarisert når det kommer til geografi og segmentering. Vi fortsetter å vurdere volatiliteten i aksjemarkedene like mye som en mulighet som en kilde til frustrasjon”, skriver forvalteren.

Gobitschek skriver videre at Skagen har en langsiktig strategi om strukturell vekst og fokuserer på sektorer med langsiktige medvinder. De underliggende grunnleggende forholdene forblir positive, og spesielt i enkelte byer og delsegmenter, skriver han.

Dette var fondets 10 største beholdninger ved utgangen av mai. (Kilde: Skagen Fondene)

Dette var fondets 10 største beholdninger ved utgangen av mai. (Kilde: Skagen Fondene)

Les mer hos Skagen Fondene.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER