• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen Globale:+7,7% i april, "utleieprotester i Berlin uberettiget"

(Fonder Direkt) I en måned da det globale aksjemarkedet fortsatte å klatre for den ukjente “urosmuren”, ga aksjefondet Skagen Global en solid avkastning. Med utviklingen i april har fondet slått indeks på så vel en måned, siden årsskifte og siste tolv måneder.

Det skriver porteføljeforvalterne Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen i en månedlig rapport.

Månedens avkastning ble 5,5 prosent i norske kroner, noe som gir +16,1 prosent siden årsskiftet. Referanseindeksen steg med 3,6 prosent i april og har økt med 15,5 prosent i år pr 30. april.

Skagen Globals beste og verste posisjoner sett i avkastningsbidrag i april. (Kilde: Skagen Fondene)

Skagen Globals beste og verste posisjoner sett i avkastningsbidrag i april. (Kilde: Skagen Fondene)

I en kommentar til fondets tre beste presterende posisjoner nevner forvalterne at forsikringssektoren har sett mindre prisøkninger gjennomgående, noe som marginalt kan være til fordel for Beazley, at Microsoft har kom med en sterk kvartalsrapport, som var i tråd med Skagens langsiktige investeringstese, og at JP Morgan også rapporterte sterkt, hvoretter aksjen steg 5 prosent samme dag.

Med tanke på fondets svakere posisjoner i april, påpeker Knut Gezelius og Chris-Tommy Simonsen at både Edwards Lifesciences og Medtronic falt i tråd med den amerikanske helsesektoren, som hadde en tøff måned. Boligselskapet Deutsche Wohnen, som bidro mest negativt til utviklingen, meldes å ha falt som følge av negativ sentiment i form av berlinere som protesterte mot stigende leienivåer.

“Vi finner disse klagene uberettiget da Berlins leienivåer er lave i europeisk sammenheng, selv etter stigninger de siste årene,” sier forvalterduoen.

Fondets fem største eksponeringer i geografi er USA, som står for 55,4 prosent av porteføljen, Storbritannia (11,3), Nederland (7,7), Tyskland (6,5) og Danmark (3,8). På sektornivå, finansielle tjenester, før topp IT og industri.

Skagen Globals ti største beholdninger pr 30. april. (Kilde: Skagen Fondene)

Skagen Globals ti største beholdninger pr 30. april. (Kilde: Skagen Fondene)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER