• OPPDRAGSARTIKKEL

Skagen m2: Pause for eiendom globalt i april, fondet -1,5%

(Fonder Direkt) Den globale eiendomsmarkedet tok en pause på børsen i april, etter et sterkt første kvartal.

Det skriver eiendomsfondet Skagen M2s forvalter Michael Gobitschek i en månedsrapport.

“Sentralbankene fortsetter å være støttende i sin politikk, men spørsmålet om fortsatt vekst gjenstår. IMF senket den globale vekstprognosen for tredje gang på seks måneder, til laveste siden 2009”, skriver han.

Fondet tapt 1,5 prosent i løpet av måneden og har dermed avansert 9,8 prosent hittil i år. Referanseindeksen var samtidig ned 2,1 prosent i april og har økt med 12,4 prosent siden begynnelsen av året.

Blant porteføljens beholdninger var den indiske parkoperatøren Ascendas India Trust den aksjen som ga best avkastning i april. Aksjen ble støtten av solid fundamental utvikling, men også fra noteringen av Indias første kontor-REIT, skriver forvalteren.

Eiendomsfondets beste og svakeste bidrag til avkastningen i april. (Kilde: Skagen Fondene)

Eiendomsfondets beste og svakeste bidrag til avkastningen i april. (Kilde: Skagen Fondene)

Det største negative bidraget i april kom fra det japanske konglomeratet Mitsui Fudosan, som i lys av en sterk start i 2019, falt hovedsakelig som følge av generell gevinstsikring i den japanske eiendomsbransjen, ifølge forvalteren. Samtidig ble boligselskapene i Tyskland satt under press.

“Tyske boligselskaper, og spesielt de som har eksponering i Berlin, som Deutsche Wohnen, falt markant etter offentliggjøringen av et folkeavstemmingsinitiativ for å kaste ut eiendomseiere i Berlin. Vi tror det er usannsynlig at denne bevegelsen vil lykkes, og mener markedsreaksjonen er overdrevet”, sier Michael Gobitschek.

Forvalteren forklarer at Skagen ser aksjemarkedets volatilitet både som en mulighet, og en kilde til frustrasjon. Forvalterteamet sies å fortsette å ha en langsiktig tilnærming til områder med strukturell vekst og å fokusere på segmenter som har denne typen underliggende medvind.

Michael Gobitschek mener at de fundamentale forholdene i eiendomsbransjen fortsatt er positive og dette gjelder særlig bestemte byer og delsegmenter. Skagen har fortsatt en disiplinert tilnærming når det kommer til aksjeutvelgelse, avslutter han månedsrapporten.

De 10 største beholdningene i Skagen m2 pr 30. april (Kilde: Skagen Fondene)

De 10 største beholdningene i Skagen m2 pr 30. april (Kilde: Skagen Fondene)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER