Softbank: Vurderer børsnotere Vision-fond - WSJ

(Fonder Direkt) Softbank vurderer å børsnotere sitt Vision fond med verdier i unoterte selskaper verdt over 100 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal, og gjengitt av TDN Direkt fredag.

Formålet er å sikre ytterligere finansiering for å skape et nytt lignende fond, for å utnytte seg av muligheter innen startups og unoterte selskaper.

Softbank skal være i samtaler med Oman om investeringer i størrelsesorden “flere milliarder dollar” for det eksisterende Vision-fondet, hvor hovedsakelig Saudi Arabia og Abu Dhabi har investert tidligere.

Vision er blant annet investert i Uber Technologies og WeWork, som begge har søkt børsnotering, men tilbakebetalingene fra disse investeringene er ikke nok i forhold til hvilke muligheter Softbank ser, skriver avisen.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER