State Street: Mindre økning i investortilliten i april

(Fonder Direkt) Investortilliten blant institusjoner økte noe i april globalt sett, ifølge den amerikanske fondsforvalteren State Street Global Investor Confidence Index, som viste 72,9 i løpet av måneden, sammenlignet med 71,2 i mars.

Det rapporterer Funds Europe.

Økningen kan henføres til Nord-Amerika, hvor investorindeksen steg til 71,1 fra 68,3. I både Europa og Asia falt imidlertid tilliten, med 1,5 poeng i Europa til 86,7 og med 6,7 poeng i Asia til 92,9.

“Selv om aksjemarkedene stod for en sterk utvikling i første kvartal, fortsatte institusjonelle investorer å vise begrenset forandring i risikoappetitt, og har i stor grad vært motvillige til å hoppe tilbake inn mot risikofylte eiendeler, mener Rajeev Bhargava, sjef for overvåkningsarbeidet på State Street Associates.

Selv om aksjemarkedene har utviklet seg godt i det siste, i takt med at uroen for gevinst og økonomiske utsikter har dempet seg, virker institusjoner i det hele tatt ikke å være altfor imponerte.

“Det ser ut til at verken aksjemarkedets innhenting eller Federal Reserves skift mot en mykere holdning er nok til å drive investorers tillit tilbake til risikoøkende territorium,” ifølge Kenneth Froot, som sammen med Paul O’Connell har utviklet State Streets-indeksen.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER