• OPPDRAGSARTIKKEL

Danske Bank: Bør finnes støtte for børsoppgang i 2019

Oslo (Fond Direkt) Børsen stiger i 2019, tross økt markedsuro som følge av den seneste tidens turbulens.

Det spår Danske Bank i sitt ukebrev House View.

Banken se ikke at en resesjon kommer til å inntreffe i løpet av året, og ser det som usannsynlig at børsen skal falle for andre året på rad.

“Historisk har børsen aldri gått ned to år på rad når vi samtidig har hatt en lavkonjunktur. Vurderingen er mer appetittlige i dag enn for et år siden, og veksten ventes å bli god også i 2019”, skriver Danske Bank.

Investorer skal dog ikke regne med en behagelig reise; det kan god bli verre før det blir bedre, ifølge banken. Men generelt anser Danske Bank at forutsetningene for et oppadgående marked i 2019 er på plass.

Banken forventer seg en sterk amerikansk økonomi for året, et piggere Kina fra og med andre kvartal da annonserte stimulanser får effekt, samt gradvise fremsteg på handelsområdet, hvilket sammenlagt bør gi støtte til markedet.

Danske Bank konstaterer dog at den seneste tidens økonomiske statistikk medvirket til uro for den globale veksten.

“Uroen for handelskrig og vekst økte ytterligere av at Apple kom med et uventet resultatvarsel, og pekte på svakt salg i Kina som den primære årsaken. Selv om det til en viss grad kan reflektere svakere kinesisk vekst, kan det også være slik at kineserne av patriotiske årsaker heller velger lokaler merker enn amerikanske som følge av handelskrigen og fengslingen av Huaweis konsernsjef”, skriver banken.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER