• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter: Mark Nichols fra Threadneedle tar over to fond

(Fonder Direkt) Aksjefondene Jupiter European og Jupiter European Growth forbereder seg på forvalterbytte.

Alexander Darwall, som har forvaltet fondene siden 2001 og 2007, kommer ved årsskiftet til å erstattes av Mark Nichols, etter en innfasingsperiode der de har jobbet sammen.

Alexander Darwall kommer deretter til å fokusere på sine engasjementer innenfor fondet Jupiter European Opportunities Trust, samt institusjonelle mandat, rapporterer Morningstar.

Jupiters investeringssjef Stephen Pearson skriver at fondets suksesjonsplan sikrer kontinuitet og en god overgang for kundene.

“I Mark har vi funnet en bottom-up aksjeplukker med erfaring fra hele spennet i børsverdenen, og som har et overbevisende forhold til porteføljekonstruksjon”, legger Stephen Pearson til.

Mark Nichols slutter fra Columbia Treadneedle, der han vært siden 2016 og forvaltet fondet Treadneedle European Select.

Når det gjelder byttet av forvalter kommenterer Alexander Darwall: Jeg er fullt forpliktet til å levere de beste investeringsresultatene for kundene de kommende årene. Jeg ser frem til å ønske Mark velkommen til Jupiter og føler meg trygg på at han vil være et sterkt tillegg til investeringslaget.”


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER