• OPPDRAGSARTIKKEL

SKAGEN m2: Verdsettelser kommet opp, men fortsatt sterke fundamentale forhold

(Fonder Direkt) Verdsettelsene i eiendomssektoren har steget siden begynnelsen av året, men det er fortsatt sterke fundamentale forhold i enkelte investeringsområder.

Det skriver forvalteren Michael Gobitschek for det globale eiendomsfondet SKAGEN m2 i sin månedskommentar for februar.

SKAGEN m2 rapporterer en oppgang på 0,8 prosent i februar. Referanseindeksen (MSCI ACWI IMI RE ex Equity REITS) steg samtidig med 0,9 prosent, skriver Gobitschek. Siden årsskiftet har SKAGEN m2 steget 6,9 prosent (referanseindeksen 8,2 prosent). Forvalteren legger i sin kommentar vekt på at til tross for oppgangen finnes det fortsatt interessante investeringer.

De sterkeste bidragsyterne i februar var det svenske logistikkeiendomsfirmaet Catena og det kinesiske hotellfirmaet Shangri-La, skriver fondsforvalteren. Det tyske eiendomsmarkedet var generelt svakt i februar, og Deutsche Wohnen var selskapet i fondet som utviklet seg dårligst i løpet av måneden, skriver Michael Gobitschek.

Fondets beste og verste porteføljebidrag i februar. (Kilde: SKAGEN Fondene)

Fondets beste og verste porteføljebidrag i februar. (Kilde: SKAGEN Fondene)

Fondet har investert i to, etter deres mening, lavt verdsatte selskaper i det japanske eiendomsmarkedet i februar, ifølge porteføljeforvalter Michael Gobitschek. Det ene selskapet driver hovedsakelig innen kommersiell eiendomsdrift, mens det andre har eiendom som en stor del av inntjeningen, men tilbyr også transporttjenester.

Liste over de ti største posisjonene i SKAGEN m2 pr. 28. februar. (Kilde: SKAGEN Fondene)

Liste over de ti største posisjonene i SKAGEN m2 pr. 28. februar. (Kilde: SKAGEN Fondene)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER