• OPPDRAGSARTIKKEL

SKAGEN Focus: Sentimentet i 4.kv var overdrevent negativt

(Fonder Direkt) Det brede globale nedsalget i aksjemarkedet og kollapsen i high yield-selskapsobligasjoner i fjerde kvartal viste seg å være overdrevne, i hvert fall i enkelte selskaper.

Det skriver forvalterne Jonas Edholm og David Harris i det globale aksjefondet SKAGEN Focus i en månedsrapport.

Fondet rapporterte en økning på 3,1 prosent i februar, som var svakere enn referanseindeksen (MSCI ACWI NR USD), som steg 4,6 prosent. Siden begynnelsen av året har SKAGEN Focus steget 11,6 prosent i forhold til referanseindeksen som har steget 9,5 prosent.

Beste og svakeste avkastningsbidrag i SKAGEN Focus i februar. (Kilde: SKAGEN fondene)

Beste og svakeste avkastningsbidrag i SKAGEN Focus i februar. (Kilde: SKAGEN fondene)

Fondets beste avkastningsbidrag i februar kom fra det kanadiske kobberleteselskapet Ivanhoe Mining. Fondsforvalterne oppgis å være svært imponert over selskapets forundersøkelse av et kobberområde, inkludert en økonomisk vurdering av potensialet i området.

Også det japanske konglomeratet Softbank bidro positivt til avkastningen etter at selskapet kunngjorde tilbakekjøp av egne aksjer basert på tro om at aksjen er undervurdert, skriver forvalterduoen.

Tyngre var det for Teva Pharmaceuticals, da selskapet skuffet investorene etter en konservativ guiding for året, sier forvalterduoen.

SKAGEN Focus har solgt eierandelene i det sørafrikanske gullgruveselskapet Gold Fields, da aksjen prises nær forvalternes kursmål etter en sterkere underliggende gullpris og konsolideringsstøtte. Forvalterne legger til at de har fortsatt å bygge sin posisjon i både den vesentlig undervurderte australske kobberprodusenten OZ Minerals, og det japanske konglomeratet Hitachi, som også anses å være svært undervurdert.

Dette er listen over SKAGEN Focus 10 største beholdninger pr 28. februar. (Kilde: SKAGEN Fondene)

Dette er listen over SKAGEN Focus 10 største beholdninger pr 28. februar. (Kilde: SKAGEN Fondene)


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.