Hedgefond: Bortfall og nytilskudd med NHX-Hedge Nordic

(Fonder Direkt) Nyhets- og dataportalen Hedge Nordic, som står bak det nordiske hedgefondindeksen NHX, meddeler i et innlegg på sin hjemmeside at antallet inngående fond til tross for bortfall fortsatt ligger på omtrent 175.

Sju fond som har opphørt virksomheten i løpet av siste del av 2018, er fjernet fra indeksen. Disse var 10Ten Kvanthedge, Coeli Multistrategi, Aksje-Ansvar Trendhedge, Atlant Sharp Europe, Coeli Prognosis Machines og Agenta Multistrategy, skriver Hedge Nordic.

Samtidig er det også lagt til syv fond til NHX, hvorav fem ble lansert i desember eller januar. De ny-tilkomne fondene vil bestå av Ia, Carlsson Norén Yield Opportunity, Investin Othania Etisk Formuevækstt, Proxy Long / Short Energy, Proxy Renewable Long / Short Energy, Proxy Global Energy og HP Hedge Fixed Income.

Videre sies det globale aksjehedgefondet Arcturus, som har falt 11 prosent siden lanseringen i mars 2016, å være på vei bort fra indeksen. Fondet Zmart Alfa vil også utgå NHX, da det skal fusjoneres og gå inn i Cicero World 0-100, ifølge Hedge Nordic.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER