• OPPDRAGSARTIKKEL

Jupiter Gl Abs Ret: Bjørnemarkedet ikke over, liker UK-aksjer

(Fonder Direkt) Januar-børsen har nesten kun vært positiv. Dette er imidlertid ikke starten på et langsiktig innhenting, men et “bear market rally”.

Det skriver fondsforvalter James Clunie i en månedlig kommentar til aksjefondet Jupiter Global Absolute Return Equity Fund.

På en rusende januarbørs presterte Jupiter Global Absolute Return -0,2 prosent (-2,6 prosent i norske kroner). Tapene i short-posisjonene, som Netflix og Amazon, var større enn økningen i de lange posisjonene, skriver James Clunie. Flere av short-posisjonene har overrasket eiendomsforvalteren:

“Transdigm har en uholdbar balanse, men investorer fokuserer mer på selskapets aksjekjøpsprogram enn på risikoene,” skriver han.

I den lange porteføljen utmerket råvaresektoren seg med selskaper som Rio Tinto, Fresnillo og BP, skriver James Clunie. Som en særlig interessant investering i den lange porteføljen nevnes British Serco Group, som tilbyr ulike samfunnstjenester.

“Serco-konsernet er et eksempel på et attraktivt priset selskap som for øyeblikket er i Storbritannia”, skriver forvalteren.

Januarbørsen viste trolig et forsøk på midlertidig avbrudd på nedgangsmarkedet, ifølge James Clunie. Forvalteren nevner i sine forberedelser til fremtiden både rotasjon av beholdninger fra USA til andre markeder, og at vekstselskaper kan vike plass for verdiselskaper i porteføljen. Med usikkerheten rundt brexit har Storbritannia blitt et verdsatt marked blant investorer, og verdsettelsene i forhold til Europa har falt til de laveste på åtte år, ifølge kommentaren. Jupiter sies å stille høyere krav til verdsettelse og avkastning med politisk usikkerhet, men ifølge James Clunie er det ingen tvil om at det finnes interessante investeringer.

“Britiske aksjer roper kjøp nå,” ifølge forvalteren, som påpeker at det flyktige britiske aksjemarkedet skaper muligheter for både korte og lange posisjoner.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER