• OPPDRAGSARTIKKEL

Coeli Frontier Markets: -2,1% i nov, georgiske innehav tynget

Oslo (Fond Direkt) Coeli Frontier Markets presterte negativt i absolutte og relative termer i november. En hovedårsak var at fondets aksjer i Georgia falt 10 prosent, et land der man har en 10 prosent overvekt mot referanseindeksen. Dette fremgår av en forvalterkommentar av Hans-Henrik Skov og James Bannan.

Avkastning for Coeli Frontier Markets og referanseindeksen (MSCI Frontier Markets NR USD) i løpet av måneden og siden årsskiftet (SÅ). Målt i fondets og referanseindeksens basisvalutaer og norske kroner, i prosent:

\  November   SÅ   November   SÅ        

Fond    -2,1 (SEK) -7,7  +0,6 (NOK) -12,7       

Ref.-index +2,2 (USD) -13,9  +4,6 (NOK) -9,4  

Tross den negative avkastningen i Georgia peker fondforvalterne på at fondets innehav i banker i landet leverte sterke resultater, med økte lån på 20-25 prosent, samt inntektsøkning og avkastning på egenkapitalen på over 20 prosent. Etter kursfallet konstaterer forvalterduoen at en stor revaluering av georgiske aksjer skjedde i 2018, noe som lover godt for fremtidig avkastning.

I tillegg har fondets eneste eierandel i Jordan, Al Eqbal, tapt 14 prosent i verdi denne måneden, til tross for en lønnsomhetsøkning på 25 prosent i tredje kvartal. Fondets nigerianske eierandel, Guaranty Trust Bank, falt også tilbake, og avsluttet måneden 7,6 prosent lavere, ifølge kommentaren. Coeli Frontier Markets fem største aksjebeholdninger per 30. november:

Kilde: Coeli

Kilde: Coeli


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER