• OPPDRAGSARTIKKEL

Danske Bank: Markedet uventet svakt sett i lys av økonomisk data

Oslo (Fond Direkt) En spennende uke venter for finansmarkedene, med flere makrohendelser som kommer til å sette sine avtrykk. Brexitomstemming, ECB-møte, inflasjonstall i både USA og Sverige, innkjøpsjefindeksen (PMI) i USA samt kinesiske sifre for industriproduksjon, detaljhandel og investeringer, finnes blant årets femtiende ukes holdepunkter.

Det fremgår av Danske Banks ukentlige nyhetsbrev.

Banken bemerker at sist uke, enda en gang endte det med bratte fall på de amerikanske børsene, og mener at de økonomiske dataene som har blitt presentert nylig burde ha gitt bedre støtte til markedet.

“PMI var litt høyere enn forventet, aktiviteten i industrien var i orden og fredagens amerikanske arbeidsmarkedsstatistikk viste en solid jobbvekst, lav arbeidsledighet og kontrollerte lønnsøkninger. Til tross for det har sentimentet forblitt surt som følge av bekymringer over konflikten mellom USA og Kina, fallende oljepriser og generell bekymring for svakere vekst”, ifølge oppdateringen.

I tillegg er rentekurven mellom USAs femårige og toårige statsobligasjoner blitt reversert, noe som bekymrer investorer og sprer frykt for lavkonjunktur. Ifølge Danske Bank peker dog historiske data på at S&P 500 har gitt en veldig god avkastning etter at kurven har invertert seg i nyere tid.

På torsdagens ECB-møte vil sentralbankdirektør Mario Draghi presentere sine synspunkter på den europeiske økonomien.

“Draghi & Co er forventet å være ekstremt forsiktige med å uttrykke seg på en måte som kan oppfattes som det minste hauk-aktig”, skriver Danske Bank, som forventer at renten vil forbli uendret.

Alt oppsummert oppgis banken fortsatt å anse bildet av en stabil global økonomi og god resultatvekst i selskapene er intakt. Til tross for all politisk uro er Danske Bank positive til aksjer på tolv måneders sikt, skriver de.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER