• OPPDRAGSARTIKKEL

ODDO BHF: Muligheter etter børsnedgang, men vanskelig å feste seg ved verdsettinger

Oslo (Fond Direkt) Ingen resesjon i sikre, men globale økonomiske indikatorer kommer til å fortsette å revideres ned, og en normalisering av sentralbankenes pengepolitikk innebærer at investorer må tilpasse seg et mindre gunstig miljø for aksjer.

De standpunktene formidler den fransk-tyske kapitalforvalteren OFFO BHF i et strategidokument, der de konstaterer at eurosonens vekst ble justert ned fra 2 til 1,5 prosent i den seneste PMI-undersøkelsen. I USA ser det bedre ut, med en vekst på 3,5 prosent i tredje kvartal i 2018, men ventes å falle til 2,5 prosent i 2019.

Samtidig har aksjemarkedene vært raske med å prise inn de mer dempede utsiktene, hvilket har fått verdsettingsmultiplene verden over til å krympe.

Utviklingen for aksjenes P/E-tall i USA, Europa og Japan de seneste fem årene. De stripete linjene merkerer femårssnitt. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Utviklingen for aksjenes P/E-tall i USA, Europa og Japan de seneste fem årene. De stripete linjene merkerer femårssnitt. (Kilde: ODDO BHF AM SAS)

Børsnedgangen har imidlertid ført med seg at det finnes muligheter å ta vare på, ifølge ODDO BHF, som løfter frem det franske dekkselskapet Michelin som et eksempel på en aksje der markedskorreksjonen har vært overdreven.

Michelin har blitt straffet hardt på børsen i år, med en nedgang på 23 prosent, og ifølge ODDO BHF handles aksjen nå til sin laveste vurdering på ti år, med et P/E-tall på åtte for inneværende år.

Mens kapitalforvalteren er innforstått om at bilsektoren gjennomgår store forandringer, anser de at Michelins forutsetninger forblir solide, med en forventet resultatøkning på åtte prosent i 2019.

Årets tredje rapporteringssesong var ikke dårlig som helhet, men den lyktes ikke å gi en støttende effekt på børskursene, konstaterer ODDO BHF, som peker på at investorer nå fokuserer på toppede selskapsresultat og har vært nådeløse mot resultat eller omsetningsvarsler fra selskapene.

Så lenge ikke risikoene i markedet avtar er det dog ikke et poeng for investorer å kun lene seg mot aksjevurderingene, om enn disse har blitt rimelige igjen for utviklede markeder og er til og med attraktive i fremvoksende markeder, mener kapitalforvalteren. Derimot kan det lønne seg å holde utkikk etter de mulighetene som uunngåelig kommer til å oppstå i dette nye investeringsmiljøet, skriver ODDO BHF.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER