Kryptovaluta: Første krypto-ETP lansert på sveitsiske børsen

Oslo (Fond Direkt) På torsdag fikk den hittil første ETPen (exchange traded product) som følger flere ulike kryptovalutaer handelsdebut. Kapitalen i Amun Crypto Basket ETP, som den heter, er fordelt på de fire største kryptovalutaene Bitcon, Ethereum, Ripple og Litecoin, vektet etter markedsverdi. Det skriver fondsnettstedet Funds Europe.

Den årlige forvaltningsavgiften for Amun Crypto Basket ETP er satt til 2,5 prosent og den sveitsiske hovedbørsen Zurich Six er handelsplassen. Produktets tickersymbol er HODL.

Innen produktfamilien ETP er ETF (exchange traded fund) den mest poppulære. Øvrige kategorier inkluderer ETV og ETN (exchange traded vehicles, exchange traded notes).


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER