• OPPDRAGSARTIKKEL

Danske Bank: Handelsavtale inngås i første eller andre kvartal

OSLO (Fond Direkt) Det er fortsatt for tidlig å avskrive både markedsturbulensen og resesjonsfare, men bekymringene har blitt redusert og sentimentet er styrket. Handelssamtalene mellom USA og Kina har utviklet seg, og den amerikanske sentralbanken Federal Reserve har myknet i tonen rundt pengepolitikken.

Det er kjernen i Danske Banks ukentlige skriv “House view”, som kom på mandag.

Danske Bank tror at en handelsavtale mellom USA og Kina vil bli inngått i første eller andre kvartal i år, noe som vil være gode nyheter for verdensøkonomien. Det faktum at handelssamtalene mellom landene i forrige uke ble forlenget fra to til tre dager kan neppe være et dårlig tegn, selv om en offisiell uttalelse ikke har kommet, ifølge banken.

“Senere i januar vil en kinesisk delegasjon ankomme Washington for å fortsette samtalene, noe som er et tydelig tegn på at forhandlingene er godt i gang,” skriver Danske Bank.

En annen bekymring i markedet har vært Federal Reserves innstrammende pengepolitikk, i form av rentehevinger og reduksjon av balansen. Danske Bank konstaterer at prisøkningene i USA for tiden er i tråd med Feds mål, og at en økonomisk nedgang i 2019 kan bidra til en fortsatt “kontrollert inflasjon”. Dette gir Fed fleksibilitet i utviklingen av økonomien og markedet, og det er noe som ifølge Danske Bank reduserer bekymringen for en resesjon.

Denne ukens europeiske makrohøydepunkt er Storbritannias parlamentsavstemning om Brexit på tirsdag. Danske Bank forventer at avstemmingen blir stemt ned, noe som i så fall sannsynligvis fører til en andre avstemming, eller en helt ny folkeavstemming om EU-medlemskapet, mener banken.

Med hensyn til aksjemarkedet ser Danske Bank fortsatt store prisbevegelser, og mener prosesseringsindustrien vil ha et tøft første kvartal, noe som kan skape uro i markedet som helhet.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER