Deutsche Bank: Hedgefondet Hudson kjøper 3,1% av kapitalen- WSJ

OSLO (Fondene TDN Direkt) Hedgefondet Hudson Executive Capital har kjøpt 3,1 prosent av aksjekapitalen i den tyske storbanken Deutsche Bank.

Det melder The Wall Street Journal, som skriver at Hudson mener Deutsche Bank er en misforstått og undervurdert bank.

Hudson Executive Capital ledes av den amerikanske storbanken JP Morgans tidligere finansdirektør Douglas Braunstein. Investeringen i Deutsche Bank er Hudsons største investering hittil.

Forrige uke sa Deutsche Banks konsernsjef Christian Sewing at banken kommer til å rapportere et overskudd i 2018. Deutsche Bank opprettholdt samtidig planen om å redusere antall ansatte til under 93.000 personer frem mot årsskiftet, samt at antall ansatte skal være klart under 90.000 i slutten av 2019.

Siden årsskiftet har bankens aksje tapt cirka 44 prosent i verdi, men er opp nesten tre prosent dagen etter nyheten om at Hudson har tatt posisjon.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER