Fondene: Enda en rapportskuffelse legger press, nå fra Boliden

OSLO (Fondene TDN Direkt) Stockholmsbørsen fortsetter ned på onsdag, og rapporterende Boliden går i bresjen for nedgangen med et tap på drøye 14 prosent på formiddagen, som legger stort press på verkstedssektoren.

Blandt fond med betydelig eksponering mot gruveselskapet er Lyxor Evo Fund World, med 6,2 prosent av kapitalem, fulgt av Spiltan Aktiefond Dalarna (6,1), Aktiespararna Dynamica 80 Sverige (4,8). Det viser data fra Morningstar, der det fremkommer at Lyxor minsket eierandelen i september, mens Spiltan og Aktiespararna økte.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.