Sears: Lampert har ikke planer om å redde varehuskjeden - WSJ

OSLO (Fondene TDN Direkt) Hedgefondforvalteren Edward Lampert, som er både konsernsjef og styreleder i kriserammede Sears, kommer ikke til å redde selskapet denne gangen. Det skriver Wall Street Journal med henvisning til anonyme kilder.

Edward Lampert har ved flere anledninger gitt Sears kortsiktige lån, men han rapporteres å ikke ha noen planer om å hjelpe til med de 134 millioner dollar varehuskjeden behøver for å betale långiverne innen mandag neste uke.

Ifølge kildene valgte styret i Sears å ikke gå videre med Edward Lamperts forslag om å selge varemerket Kenmore til han, siden det ble klart at konsernsjefens mer omfattende restruktureringsplan ikke fikk kreditorenes støtte.

Edward Lampert er grunder, konsernsjef og styreleder i det ansatteide hedgefondfirmaet ESL Investments.

Ingen norske fond har eierandeler i Sears ifølge data fra Morningstar, og aksjekursen har falt 98 prosent de tre siste årene.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER