Fondene: Saudi-Arabia vil doble investeringene i teknologifond

OSLO (Fondene TDN Direkt) Saudi-Arabia er klar til å doble sine investeringer i japanske Softbanks store teknologifond ved å plassere 45 milliarder dollar i et kommende fond. Saudi-Arabias investeringsfond PIF har allerede satset like mye i Softbanks opprinnelige teknologifond, Vision.

Det skriver Bloomberg News.

PIF sies å være på utkikk etter passende investeringsobjekter for forventet pengeinnstrømming de neste årene fra salget av eierskap i Saudi Basic Industries og den planlagte børsnoteringen av Saudi Aramco. I Softbanks nye investeringsfond, hvor det ifølge planene skal hentes inn 100 milliarder dollar, vil Saudi Arabia være en nøkkelinvestor.

- Vi har hatt stor nytte av den første (investeringen). Vi ville ikke satset som PIF ytterligere 45 milliarder dollar hvis ikke vi så enorme inntekter det første året av de første 45 milliarder dollarene, sier Saudi-Arabias kronprins Mohammed Bin Salman til nyhetstjenesten.


Tjenesten Fonder Direkt er produsert av Nyhetsbyrån Direkts fondsredaksjon, som er frikoblet fra Direkts øvrige redaksjon. Materialet kan vara finansiert og produsert etter avtale med en ekstern part, og i så tilfelle markert på "Oppdragsartikkel" over rubrikken.


TAGGER